Oppvekst mellom to kulturer

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Fransk partileder kastet ut etter samarbeidsforslag med Le Pens parti - 19.06.2024 Historiefortelling med minoritetsfokus - 19.06.2024 Fra Lima til Stovner - 18.06.2024 Abid Raja og Kadafi Zaman forteller begge personlig om å vokse opp mellom to kulturer i det moderne […]
Abid Raja og Kadafi Zaman forteller begge personlig om å vokse opp mellom to kulturer i det moderne Norge.
Abid Raja og Kadafi Zaman har mye felles. De tilhører samme generasjon. Foreldrene deres reiste til Norge fra samme region i Pakistan. De gikk på Blindern omtrent samtidig og var del av samme studentmiljø på 90-tallet. I voksen alder har de begge hatt svært synlige yrkeskarrierer i den norske offentligheten.
I ‘Min skyld – en historie om frigjøring’ forteller Abid Raja svært åpent om skyggesidene ved den pakistanske kulturen og sin vei mot å frigjøre seg fra en oppvekst med vold, mobbing og andres forventninger. Kadafi Zamans ‘Drømmen om Norge – fra Punjab til TV2’ er først og fremst preget av takknemlighet, til pakistansk kultur og mulighetene i det norske samfunnet. Samtidig har han som journalist dekket en rekke saker som har gitt ham et annet perspektiv.
I Deichman Bjørvika møtes de til samtale om å vokse opp mellom to kulturer i det moderne Norge. Hvordan leser de to hverandres bøker? Hvilke erfaringer deler de – og hvilke deler de ikke? Og hvordan ser det ut for de unge som vokser opp i dag?
For billetter til arrangement: https://deichman.hoopla.no/sales/1812930428
Samtalen kan også sees direkte på Facebook.
Tid: 14.10, kl. 19.00
Sted: Deichman Bjørvika