Slutten på ytringsfrihet i Afghanistan?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Chudasama vil fremme innvandrerkvinners perspektiv i ny bok hun gir ut - 14.06.2024 Innvandrergutter har oftest opplevd psykiske krenkelser i idretten - 14.06.2024 Stortinget vedtar forbud mot søskenbarnekteskap - 13.06.2024 20 år er et mangfoldig og fritt medielandskap bygget opp. Saad […]

20 år er et mangfoldig og fritt medielandskap bygget opp. Saad Mohseni er trolig den viktigste personen i dette arbeidet. Mohseni er grunnlegger og leder for Moby Group, Afghanistans største mediegruppe, som inkluderer populære Tolo TV.

Nå opplever den frie journalistikken et sammenbrudd. Mer enn 200 medier er stengt og andre har flyttet til utlandet. Hvordan kan afghanske medier overleve og gi det afghanske folket sann informasjon og arenaer for åpen diskusjon?

Den 18. november 2021 kommer Saad Mohseni til Norsk PEN for å snakke om situasjonen for pressefrihet i Afghanistan, fra blomstringstid til et nytt liv under Taliban, og du inviteres til å ta del i samtalen!

Program

Velkommen: Elisabeth Eide, leder av Norsk PENs Afghanistan-utvalg

Foredrag: Saad Mohseni, grunnlegger og leder for Moby Group

I panelet:

  • Saad Mohseni, grunnlegger og leder for Moby Group
  • Hasina Shirzad, journalist og medlem av Afghanistan-utvalget, Norsk PEN
  • Kai Eide, tidligere diplomat og FNs spesialutsending til Afghanistan, og styremedlem i Norsk PEN

Etter panelsamtalen svarer Saad Mohseni på spørsmål fra publikum.

Kulturelt innslag: Waheed Warasta, poet, fribyforfatter og tidligere Afghansk PEN-leder