Oslos nye Regnbueplass åpner

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Lippestad kritiserer partifelle for Instagram-post - 27.05.2024 Lager kunst om rosa kjoler og politivold - 25.05.2024 Første mann med flerkulturell bakgrunn vinner DIXI-prisen - 24.05.2024 Velkommen til åpningen av Oslos nye Regnbueplass 21. april. Åpningen er satt til 50 årsdagen for […]

Velkommen til åpningen av Oslos nye Regnbueplass 21. april.

Åpningen er satt til 50 årsdagen for Stortingets avkriminalisering av homofili i 1972. Byråd Rina Mariann Hansen åpner plassen kl. 16.15.

Regnbueplassen blir navnet på området ved Wergelandsstatuen i Spikersuppa i Oslo sentrum. Spikersuppa er allerede et viktig sted for det skeive Oslo, som sted for Pride-park under den årlige Oslo Pride-feiringen. 

Regnbueplassen skal synliggjøre Oslos skeive historie og markere at Oslo er en by for alle uavhengig av hvem du er forelska i. Den er en anerkjennelse av kjønns- og seksualitetsmangfoldet i byen vår og er et av tiltakene i kommunens handlingsplan «Stolt og fri».  

Program (foreløpig) kl. 16.15:  

Fanfare ved Stabsmusikken

Åpning av Regnbueplassen ved byråd Rina Mariann Hansen

Sang ved Trina Coleman

Streetdance ved SoulSessions

– Tale ved Rådet for kjønns- og seksualitetsmangfold i Oslo

– Snorklipping og avduking av skilt

Arrangementet er åpent for publikum. 

Fakta om Regnbueplassen: 

  • Vedtak om en Regnbueplass i Oslo sentrum ble gjort av Oslo bystyre 22. april 2020. Bystyret har også vedtatt at kommunen skal arbeide for at kunst og skilting i byrom og offentlige bygninger, og bilder og tekst i kommunens informasjonsmateriell gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. 
  • Regnbuen har lenge vært et mye brukt symbol på anerkjennelse og aksept av kjønns- og seksualitetsmangfold.
  • På Regnbueplassen vil det settes opp skilt og bymøbler som vil gjøre navngivingen tydelig.
  • Kommunen ønsker også å fremme bruk av regnbuesymbolet i kommunale bygninger, kollektivtransport, eldresentra og sykehjem, skoler, bibliotek og fritidsklubber. Oslo kommune jobber for at alle skal føle seg velkommen og respektert som brukere av våre tjenester og som ansatte i våre virksomheter.