Enormt behov for sengetøy til flyktninger

Line Kaaland pakker mange bagger med sengetøy fra JYSK til ukrainske flyktinger.
Foto: jysk.no
Hver uke pakkes det 2-3000 bagger som sendes til flyktninger i Norge. Det er det som vanligvis pakkes i året. Og til påsken skal det pakkes 20.000 bagger med JYSK produkter.
44Shares

I flere år har JYSK og Fossheim AS samarbeidet om å sende velkomstpakker til nyankomne flyktninger til Norge. I år har mengden eksplodert, ifølge jysk.no.

– Vi er et stort selskap med butikker i hele landet. På den måten har vi klart å snu oss raskt rundt, og anskaffet produkter til baggene. Men vi har måttet være kreative, og fått mye hjelp av våre gode samarbeidspartnere. Det er mye søvnartikler som må leveres, sier Ronen Bahar, B2B sjef i JYSK.

Årelangt samarbeid

Hos Fossheim AS er hverdagen like hektisk. Det skal pakkes 20.000 velkomstpakker før påske. Velkomstpakkene innholder dyner, puter, senegtøy, lakner og håndklær fra JYSK. I tillegg pakkes innhold til barn og spedbarn.

Alt skal pakkes i bagger, settes i esker og lastes på pall før det sendes avgårde rundt om i hele Norge.

– Vi pakker 2-3000 JYSK bagger i uken. Det er det vi har pleid å pakke i året, sier Christina Skadberg, markedsansvarlig i Fossheim AS.

JYSK har hatt et samarbeid med Fossheim AS siden 2008, der de sammen leverer velkomstpakker til flyktinger på oppdrag fra Utlendingsdirektoratet.

– Vi opplever at UDI har vært fornøyde med å ha oss som leverandører til velkomstbaggene, og vi som selskap er veldig glad for å være en del av dette viktige arbeidet, sier Ronen.