Tidenes mest omdiskuterte fotball-VM: Hva gjør vi?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Innvandrerdøtre lykkes både i jobb og utdanning - 25.04.2024 – Viktig at Norge øker støtten - 25.04.2024 Fredskonferanse under krigsfare - 24.04.2024 Et kontroversielt mesterskap er rett rundt hjørnet. Fotball-VM, som er den største begivenheten for fotballfans over hele verden, har […]

Et kontroversielt mesterskap er rett rundt hjørnet. Fotball-VM, som er den største begivenheten for fotballfans over hele verden, har et spesielt bakteppe i år. Siden Qatar ble tildelt VM i 2010 har både arrangørlandet og FIFA blitt anklaget for korrupsjon, sportsvasking og menneskerettighetsbrudd, og ifølge The Guardian har over 6500 migrantarbeidere mistet livet. Så hvordan skal vi forholde oss til Qatar-VM?

Halvor Ekeland ble arrestert av politiet i Qatar mens han dokumentere tilstanden i arrangørlandet et år før mesterskapet. Han skal innlede debatten med å fortelle hvordan det var å bli arrestert på jobb.

Debatten ledes av Mina Finstad Berg, sportskommentator i TV 2.

President i Norges Fotballforbund, Lise Klaveness, stiller til debatt i regi av NJ Oslo for å diskutere nettopp dette sammen med Anders Sårheim, redaksjonssjef i NRK Sport, Håvard Melnæs, redaktør i fotballtidsskriftet Josimar og Halvor Ekeland, journalist i NRK Sport.

Tid: 08.11, kl. 18.00
Sted: Stopp Pressen, Munchs gate 1