Hvordan er det å være muslim i Norge etter 07. oktober?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil du delta i intervjustudie om hatkriminalitet? - 29.04.2024 Nesten halvparten av innvandrere i Norge er overkvalifiserte - 29.04.2024 Zarina kastes ut av Norge - 27.04.2024 Hvordan oppleves det å bli stilt til ansvar for voldelige og kriminelle handlinger utført av […]

Hvordan oppleves det å bli stilt til ansvar for voldelige og kriminelle handlinger utført av andre muslimer? Flere undersøkelser viser at norske muslimer opplever fremmedfrykt, fordommer, stereotypier og rasisme. Etter 7. oktober har for eksempel flere opplevd å bli knyttet til Hamas sine terrorhandlinger i Midtøsten.

Norske muslimer utgjør mellom 2 og 4 prosent av befolkningen i Norge, ifølge tall fra SSB. De er en allsidig og mangfoldig gruppe, hvis språk, kultur og trosretning varierer svært mye. Til oss kommer tre av dem: Rabia Musavi, Linda Noor og Francois Elsafadi.
Vi spør: Hvordan opplever de å bli påvirket av politiske konflikter i den muslimske verden, som Iran, Syria, Afghanistan og Palestina? Kan man være ikke-praktiserende muslim og likevel føle seg trygg i sin muslimske identitet? Møt Linda Noor, Francois Elsafadi og Rabia Musavi:
Linda Noor er daglig leder ved Minotenk og spaltist i Dagsavisen. Hun har bakgrunn fra ungdomsarbeid i Det Islamske Forbundet, og er en av initiativtakerne til Muslimske Veivisere.
Francois Elsafadi er foredragsholder, relasjonshøvding og stolt muslim. Den tidligere gründeren er født i Libanon og tilbrakte store deler av barndommen som flyktning i Berlin før han og familien flyttet til Norge.
Rabia Musavi jobber som daglig leder i den flerkulturelle innvandrerorganisasjonen LIN- Likestilling, Inkludering og Nettverk. Hun er i tillegg menneskerettighetsaktivist. Rabia Musavi tilhører den etniske minoritetsgruppen Hazara og er shia-muslim.
Til å lede samtalen har vi invitert forsker og forfatter Cora Alexa Døving fra HL-senteret som forsker på blant annet rasisme, muslimfiendtlighet og minoritetserfaringer i dagens Norge.
Tid: 06.12, kl. 19-19.45.
Sted: Deichman Bjørvika, Dronning Eufemias gate 1.