Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn og Muslimsk Dialognettverk får ekstramidler

Tro- og livsynsminister Kjersti Toppe traff norsk-palestinere under et møte med Muslimsk Dialognettverk denne høsten.
Foto: Muslimsk Dialognettverk
Fredag la regjeringen fram sitt forslag til saldert budsjett for 2023. Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (SLT) og Muslimsk Dialognettverk får henholdsvis 1,875 og 1 millioner i ekstra tilskudd.

Pengene skal gå til å gi materiell støtte og aktivitetstilbud til vanskeligstilte i desember og på nyåret.

Pengene kommer ifølge barne- og familieminister Kjersti Toppe som et mottiltak mot dyrtida samfunnet er inne i. Ministeren har også ansvaret for regjeringas tros- og livssynspolitikk.

Hun forteller at pengene er en del av ei større pakke til kulturlivet og idretten på til sammen 150 millioner kroner – og at støtta må ses i sammenheng med regjeringas andre tiltak for å skape aktivitetstilbud og møteplasser for barn, unge og barnefamilier.

– Men for meg har det vært viktig at tros- og livssynsfeltet er en del av dette, fordi jeg ser hvor viktige de er, og hvor mye de får utretta. Så det betyr mye for meg, og jeg veit at pengene blir brukt godt, sier hun til Vårt Land.

Regjeringa ønsker å bevilge to millioner til å styrke religionsdialogen. Pengene skal gå til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Bakgrunnen for støtta er situasjonen som har oppstått i kjølvannet av Hamas’ angrep på Israel og den pågående krigen på Gazastripen.

– Konflikten setter religionsdialogen i Norge under press. Derfor ønsker regjeringa å bevilge penger til ekstra dialogtiltak, forklarer statsråden.