Lansering av årets 100-liste

Author Recent Posts Utrop Latest posts by Utrop (see all) Lansering av veileder mot rasisme i arbeidslivet - 27.03.2024 ANTIRASISMENS VERK – 40 år med lys og mørke - 27.03.2024 Fakkeltog mot islamofobi - 14.03.2024 100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene for alle som synes lesing kan være utfordrende. På årets 100-liste […]

100-lista er en oversikt over de 100 beste bøkene for alle som synes lesing kan være utfordrende.

På årets 100-liste finner du flere prisvinnende og kritikerroste bøker. Vi er stolte av å presentere kvalitetslitteratur til alle typer lesere. Alt fra Brynjulf Jung Tjønns bejublede diktsamling, «Kvit, norsk mann», til Martin Ernstsens kritikerroste tegneserie «Men hvem er du?» og Haile Bizens parallellspråklige diktsamlingen «La oss si at jeg er», er på lista.

I år er også Ryddetid-prosjektet komplett. Bildeboka «Ryddetid», av Camilla Kuhn, finnes nå i til sammen tolv parallellspråklige utgaver. Seks av bøkene er parallellutgaver på de språkene som brukes mest av barn i Norge, i tillegg til norsk, mens seks av bøkene er parallellutgaver på norske minoritetsspråk.

– 100-lista er vår gavepakke til alle som leser i motvind og til alle som synes det er vanskelig å orientere seg i bokskattekista, sier daglig leder i Leser søker bok, Monica Helvig.

Her finner du bøker som både skaper leseglede og lesemestring.

– Vi har lett og lest, og funnet fram til de 100 aller beste bøkene som er litt lettere å lese. De er rett og slett kvalitetsstemplet av oss i Leser søker bok!

100-lista er variert med bøker for lesere i alle aldre og i alle sjangre. Sakprosa, skjønnlitteratur, tegneserier og bildebøker. Felles er at de er leservennlige og har høy litterær kvalitet.

På lanseringsarrangementet leser Aslak Hartberg fra «Hva jeg forteller fulle gutter som kommer bort og later som de ikke vil snakke om panikkangst». Trond Bredesen forteller om sin tegneserie, «Mora mi», og Ruth Lillegraven leser fra diktsamlingen «Badesommar». Det vil også vises flere videoer, blant annet vil poet Haile Bizen lese på tigrinja fra den parallellspråklige diktsamling, «La oss si at jeg er». Skuespiller Anderz Eide leser fra utvalgte bøker, tonesatt av musiker Morten Qvenild.

Lanseringen åpnes av statssekretær Even Aleksander Hagen (Ap) i Kultur- og likestillingsdepartementet.

Tid: 29.02, kl. 18.00
Sted: Nedjma-salen, Litteraturhuset