Ny utstilling på Gamle Munch 9.mars gir innblikk i migrantkvinners liv og aktivisme

Author Recent Posts Redaksjonen Latest posts by Redaksjonen (see all) Utrops utgave 15 – 2024 er ute nå! - 18.04.2024 Forside av utgave 15-2024 - 18.04.2024 Utrops utgave 14 – 2024 er ute nå! - 11.04.2024 Universitetet i Oslo presenterer en ny og gripende fotoutstilling med fokus på “Kvinner i eksil”, som vil være åpen […]

Universitetet i Oslo presenterer en ny og gripende fotoutstilling med fokus på “Kvinner i eksil”, som vil være åpen for publikum fra 9. til 31. mars på Gamle Munch. Utstillingen, er en samling av fotografier tatt av Iffit Z. Qureshi, Benyamin Farnam, samt kvinnelige fotografer fra Kurdistan, som tar sikte på å belyse hvordan langvarig konflikt påvirker kvinners hverdagsliv og engasjement.

 I en tid preget av geopolitiske spenninger og vedvarende konflikter, inviterer denne høyaktuelle utstillingen publikum til å reflektere over migrantkvinneres erfaringer med eksil og deres innsats for å etablere seg på nytt. Gjennom bilder som formidler både utfordringer og styrke, utfordrer utstillingen fordommer mot kvinner fra konfliktområder og fremhever mangfoldet av deres medborgerskap og aktivisme.

Wendelmoet Hamelink fra Universitetet i Oslo, som har bidratt til forskningen bak utstillingen sammen med forskningsteamet ALCITfem, understreker viktigheten av å gi migrantkvinner en stemme og en mer nyansert representasjon. Hun sier: “I media er det lite fokus på hva migrantkvinner selv opplever, hva som er viktig for dem, og hvordan de vil fremstå. Gjennom et samarbeid mellom forskning og fotografer, bidrar ‘Kvinner i eksil’ til en mer sammensatt representasjon av disse kvinnene.”

Videre legger Hamelink til: “Mens forskningsperspektivet har som mål å nyansere hvordan vi forstår kvinner som flykter fra konflikt, kan fotografi som medium formidle følelser og erfaringer på en annen måte enn akademisk skriving.”

Den offisielle åpningen av utstillingen vil finne sted den 9. mars kl. 14.00 på Gamle Munch og åpnes av Stortingsrepresentant Seher Aydar.

For ytterligere informasjon, besøk nettsiden til Gamle Munch.