ANTIRASISMENS VERK – 40 år med lys og mørke

Author Recent Posts Utrop Latest posts by Utrop (see all) Lansering av veileder mot rasisme i arbeidslivet - 27.03.2024 ANTIRASISMENS VERK – 40 år med lys og mørke - 27.03.2024 Fakkeltog mot islamofobi - 14.03.2024 I år markerer Antirasistisk Senter sine første 40 år i kampen mot rasisme og diskriminering. Utstillingen “Antirasismens verk” gir et […]

I år markerer Antirasistisk Senter sine første 40 år i kampen mot rasisme og diskriminering. Utstillingen “Antirasismens verk” gir et unikt innblikk i organisasjonens omfattende og banebrytende arbeid fra de første redaksjonsmøtene i 1978, og frem til i dag.

1978 markerer starten med de første møtene i det som skulle bli kimen til en bevegelse. Den 17. mai 1980 sto vi sammen med Sosialistisk Ungdom og arrangerte et alternativt tog, der budskapet lød: “Norge er ikke bare for nordmenn” og “Bekjemp innvandringsstoppen”. Året etter skapte vi overskrifter med vårt spesialnummer av Immigranten, og i 1982 brøt Radio Immigranten NRKs monopol på lufta. Dette var bare begynnelsen. I 1984 tok vi initiativet til å formalisere vår innsats gjennom stiftelsen Antirasistisk Senter. Vi ble en organisasjon som ikke bare reagerte på urett, men som også forutså utfordringer og arbeidet proaktivt gjennom utdannelse, publikasjoner, konferanser og media.

Utstillingen viser dokumenter, bilder, plakater og publikasjoner som forteller historien om vår fortid, og skildrer viktige samfunnsmessige endringer i Norge. Det vil være et rom for refleksjon over de mange kampanjene, som “Ja til et fargerikt fellesskap», «ikke mobb kameraten min» og “Tea Time”-kampanjen der muslimer inviterer ikke-muslimer til samtale. Besøkende vil bli påmint de som ble ondskapens ofre, men også møte de mange som stod imot da, og som står i mot i dag.

Tid: 12.04-12.05
Sted: Gamle Munch, Tøyen.