Cooking, Time?

Author Recent Posts Claudio CastelloJournalist i Utrop Latest posts by Claudio Castello (see all) Vil du delta i intervjustudie om hatkriminalitet? - 29.04.2024 Nesten halvparten av innvandrere i Norge er overkvalifiserte - 29.04.2024 Zarina kastes ut av Norge - 27.04.2024 Hvordan har historien om pakistansk innvandring til Norge på 1960- og 70-tallet blitt erfart, fortalt […]

Hvordan har historien om pakistansk innvandring til Norge på 1960- og 70-tallet blitt erfart, fortalt og bevart?

Med mat og mattradisjoner som gjennomgående tema, stiller utstillingen spørsmål ved hvordan historien om innvandringen fra Pakistan til Norge har blitt erfart, fortalt og bevart – hvem får skrive historien, og hvem blir representert? Kunstner Sarah Kazmi og kurator Noor Bhangu ser på arkivmateriale for å forstå arbeidsforhold, fritidsaktiviteter og møtene mellom migranter og det norske samfunnet.

Da innvandringen fra Pakistan til Norge tok seg kraftig opp på 1960- og 1970-tallet, var det særlig unge menn som kom til landet for å jobbe og tjene penger. Mange av dem startet i servicenæringen og restaurantbransjen, og tok med seg nye mattradisjoner til Oslo – tradisjoner som har satt store spor i byen. Med mat og mattradisjoner som gjennomgangstema får publikum oppleve ulike kunstneriske uttrykk som fotografi, installasjoner, tekst og performance.

Utstillingen åpnes av journalist og forfatter Shazia Majid og statssekretær Even Hagen fra Kultur- og likestillingsdepartementet.

Performance med Sarah Kazmi og Mudassir Sheikh. Servering av pakistansk mat.
Gratis adgang.

Tid: 18.04, kl. 18.00.
Sted: Interkulturelt Museum, Tøyenbekken 5.