FrP og Demokratene – Rasister og nazister i valgkampen

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 FrP vil ha et råkjør mot innvandrere, Demokratene […]

FrP vil ha et råkjør mot innvandrere, Demokratene vil sette inn heimvernet mot norske muslimer. SOS Rasisme frykter en valgkamp full av rasisme og fordommer.

Aggressive og hatefulle politikere.
Det har de siste årene blitt tydelig at det finnes svært kyniske krefter i dette landet. Partier som FrP og Demokratene lever av å stemple hele folkegrupper som kriminelle for å få økt oppslutning. Det er en skam at disse aggressive og hatefulle politikerne får dominere media og valgkampen.

“Stuerene” FrP.
FrP har jobbet hardt for å bli stuerene, og har de siste årene blant annet ekskludert profilerte medlemmer som Vidar Kleppe og Jan Simonsen. Essensen i FrPs politikk er allikevel den samme: Å skape syndebukker og nøre opp under rasisme.
FrP nektet, som eneste stortingsparti, å skrive under på en erklæring om å holde valgkampen fri for rasisme. SOS Rasisme er skuffet over at FrP nok en gang forbeholder seg “retten” til å spre rasisme og fordommer. Overraskende er det allikevel ikke, da Siv Jensen allerede for et år siden varslet at FrP ville føre et råkjør mot innvandrere under valgkampen.

Brunt grums hos
Demokratene.
Med eks-FrP-erne Vidar Kleppe og Jan Simonsen i spissen prøver Demokratene å gi FrP konkurranse på “markedet” under årets valg.
Før årets valg har partiet “rustet opp” rekkene med flere gamle rasister. Blant dem finner vi tidligere leder for Folkebevegelsen mot innvandring, Bjørn Voldnes, og nestleder i Fedrelandspartiet Bjarne Betten. Tidligere redaktør for det nazistiske bladet Nation og Kultur, Christen Krogvik, og tidligere leder i Norsk Folkeparti, Oddbjørn Jonstad, er bare noen av de mange andre brune figurene i det heldigvis knøttlille partiet.

Vi vil vokte valget.
SOS Rasisme aksepterer ikke en slik utvikling. I Norge skal man respekteres for den man er, ikke hvordan man ser ut. Vi vil vokte valget, og slå ned alle forsøk på å spre rasisme og innvandrerhat.

Et lite utvalg av rasistiske uttalelser fra kjente politikere den
siste tiden:

– Når vi tenker på den muslimske invasjonen er det vanvittig å legge ned Forsvaret. Vi har ikke engang Heimevernet.

Journalist: – Så du skal sette inn Heimevernet mot muslimer?
– Selvfølgelig, hvis de begynner å trøble. Det er galskap at vi har trukket inn HV-folkenes våpen. De må på plass igjen. Du skulle nesten tro at du var kommet til Afrika når du kommer til Oslo i dag. Amund Garfors (Demokratene) til Aftenposten, 25. mai 2005.

– I sin iver etter å overgå sosialistene i snillisme, har hun (Erna Solberg) åpnet den brede låvedøra slik at lykkejegerne skal få komme inn i Norge for å stikke snabelen ned i honningkrukka. Kåre Eriksen (Demokratene) i leserbrev i Rana Blad, 23. mai 2005.

– Det er en overveiende stor sjanse for at det er mordere eller terrorister blant asylsøkerne… Selvfølgelig har folk rett til å være redd. De har grunn til å være redd. Per Sandberg (FrP) til Folkebladet, 25. februar 2005.

– Over halvparten av asylsøkerne som kommer til Norge er falske asylsøkere uten større behov for beskyttelse enn deg og meg. Per Sandberg (FrP) til partiavisa Fremskritt, 13. januar 2005.

Journalist: – Stemmer det at du sa at det er våre muslimske venner som selger stoff, og som flyr rundt med kniver?
– Ja, det sa jeg også. De selger stoff både her og der… Jeg har ingen fremmedfrykt og mener all kultur er flott, der den hører hjemme. Tore Severinsen (partiet Nøtterøylisten Mot Bomring) til NRK, 16. desember 2004.

– Sametinget er ikke noe annet enn en koseklubb for landets samer Per Sandberg (FrP) til frp.no, 30. november 2004.

– Hvis politikerne lokalt vil gjøre Trondheim til Somalias største by, så vær så god. Erna Solberg (Høyre) til Adressa, 1. oktober 2004, (da kommunen nektet å kaste somaliere på gata).

– Jeg frykter at vi skal få Oslo-tendenser her i Hemnes. Vi ønsker ikke ran, voldtekt og drap hver eneste dag.
Sverre Storbæk (FrP) til Rana Blad, 12. februar 2004 (da Hemnes kommunestyre vedtok å ta imot 10 flyktninger).