Nye drømmer?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 I denne måneden starter over 2000 ungdommer med […]

I denne måneden starter over 2000 ungdommer med minoritetsbakgrunn på videregående skoler, høgskoler og universiteter. Stadig flere ungdommer med minoritetsbakgrunn velger å ta høyere utdannelse, men de velger fortsatt tradisjonelle yrker som medisin, ingeniør, helsefag osv.
I dag er det kanskje blitt vanlig at foreldre ønsker at barna deres skal bli lege eller ingeniør. Er det en myte som vi alle bare har funnet på eller er det virkelig slik at nesten alle ungdommer per i dag vil bli nesten helt det samme?
Det jeg prøver å få den nye generasjonen til å innse er at det finnes mange andre yrker som man kan velge og vrake mellom. Det er ikke noe i veien med de populære yrkene, men er det kanskje ikke på tide med en liten forandring?

Tenk nytt
Det siste året har mange ungdommer med minoritetsbakgrunn satset på nye studier som grafisk design, allmennlærer, psykologi og journalistikk. Mange foreldre blir kanskje litt skeptiske for de “nye” studieretningene, men som sagt det er nå det gjelder. Dagens ungdommer har unik utdannelse og yrkesmuligheter, det er nå vi bør gripe sjansen!
I det siste har bl.a. Forsvaret hengt opp plakater og reklamert med budskap om utdanningen hos dem, og denne kan faktisk være bra. De gjør det kanskje bare for å få nettopp din oppmerksomhet og få deg til å forstå hvor viktig en forsvarsutdanning kan være for deg og for andre.
Slutter
Det er mange der ute som gir opp håpet om å bli noe her i verden i dag. De tenker kanskje “hva skal jeg med videreutdanning”, eller liknende. Mange tror at en deltidsjobb på en eller annen butikk eller bedrift kan være den enkle løsningen. Jeg lurer virkelig på hvor det er blitt av mange av de ungdommene som jeg har hørt om og som virkelig vil gjøre noe. Som virkelig vil bli noe!
Har man f. eks. ikke gode nok karakterer til å komme inn på medisinstudiene så må man ikke tro at alt håp er borte. Hvorfor ikke søke på noe som ikke krever så mye av deg, men som er innenfor det samme yrket? Det er mange muligheter der ute, men det mange ikke innser er hvor viktig en utdanning kan være og hvor mye den er verdt. Vi alle må klare å finne oss hva, hvem vi er og hvordan vår fremtid skal være.
Bare tenk deg selv at du kanskje i morgen ikke sitter foran en Kiwi-kasse, men kanskje bak stor forsamling og forteller hvordan verden nå kommer til å utvikle seg.