Bygger barnehjem på Sri Lanka

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Barnehjemmet Senthalir Illam i Mullaithivu på den nordlige […]

Barnehjemmet Senthalir Illam i Mullaithivu på den nordlige delen av Sri Lanka ble rammet av tsunamien og flesteparten av barna som bodde der døde. Nylig ble grunnsteinen for å bygge barnhjemmet på nytt lagt med støtte fra aktivister i Norge. Også Kommunaldepartementet har bidratt med støtte.
All økonomisk støtte til dette barnehjemmet gis av Tamilsk Kvinne Organisasjon i Norge. Avdelinger i Oslo, Bergen og Stavanger bidrar.
– Senthalir Illam skal være et hjem for barn som har mistet en eller flere av sine foreldre som følge av borgerkrigen, sier Vasanthi Francis, leder for Tamilsk Kvinne Organisasjon. Hun reiste til Sri Lanka sammen med representanter fra Komunaldepartementet for å overvære seremonien der grunnsteinen ble lagt.
Lokalt på Sri Lanka er det Senter for kvinnenes utvikling og Rehabilitering (CWDR) som driver barnehjemmet. Organisasjonen har i inneværende år tatt vare på 175 barn i alderen fra 9 mnd. til 17 år.