Radio Migrapolis blir til

I skrivende stund nærmer det seg premiere på radioprogrammet Radio Migrapolis. Asta Busingye Lydersen vil bruke sin bakgrunn til å stille uvanlige spørsmål i det nye programmet “Radio Migrapolis”.

Her kommer vi til å møte mennesker med flere nyanser enn de som vanligvis opptrer i media. Asta vil ikke presentere den typiske innvandreren eller den typiske nordmannen:

– Alle mennesker er individer, uavhengig av kulturell og etnisk bakgrunn. Jeg har også en sammensatt identitet. Programmet skal derfor ta opp saker som jeg er opptatt av som mor, afrikaner, som nordmann, som kvinne, som kulturarbeider og som journalist.

Hennes programlederstil kommer til å være personlig, og hun får muligheten til å ta opp en del saker som TV-programmet ikke dekker, men som allikevel er viktige saker innenfor ulike miljøer.

– Radio Migrapolis har bare en programleder til forskjell fra TV-programmet som har tre. Jeg vil ta opp saker som interesserer meg, gjør meg nysgjerrig og som jeg selv også kan lære noe av. Det blir både politikk, kultur og humor. Fellesnevneren er at jeg ser Norge gjennom svarte øyne. Jeg kommer til å være personlig og nysgjerrig, sier hun til NRK.

Radioprogrammet er et viktig program. Det er Asta sikker på. Det er for få programledere i norske medier som har minoritetsbakgrunn, mener hun.

– Vi trenger dette programmet fordi det er 2005. Det at en svart kvinne leder et program på P2 betyr at Norge utvikler seg i riktig retning. Jeg skal ikke behandles snillere av kritikere og lyttere fordi jeg er svart, men jeg håper at folk vil sette pris på programmet. Hvis jeg får en lytter til å tenke nye tanker er jeg fornøyd, avslutter Asta.

Radio Migrapolis kan du høre hver søndag klokka 12.03 på P2.