Mela – Det ultimate sjekkestedet?

Mela 2005. Det kryr av mennesker. Unge og gamle. 90 000 mennesker var innom Rådhusplassen i Oslo lørdag 20. august. En av dem var ”Fatima”.

“Fatima” var på Mela 2005 sammen med foreldrene og sønnen.
– På lørdagen begynte en fyr å glane på meg og det føltes som han fulgte etter meg og så på meg hele tiden. Jeg ignorerte han og viste at jeg ikke var interessert.
Denne mannen var en kjenning av faren til “Fatima” og han hadde kommet bort og hilst på dem tidligere samme dag.
På søndag kom “Fatima” til Rådhusplassen alene med sønnen sin. – På lørdag var jeg sammen med foreldrene mine, så da turde han ikke å komme bort og snakke med meg, men på søndag må han ha sett at jeg var alene. “Fatima” forteller at denne mannen kom bort og ville snakke med henne. Han snakket også litt dårlig norsk, så hun antok at han var relativ ny i Norge. Muligens importert gjennom ekteskap. – Jeg sa til han at jeg ikke var interessert, men han tok ikke et nei for et nei.
Senere søndag kveld stod “Fatima” ved scenen, og der var han igjen. – Han begynte å gjøre tegn til meg om at jeg skulle møte han og at han ville snakke med meg. Jeg ble så irritert at jeg viste han fingeren foran alle sammen.
På lørdagen var det en annen håpefull gutt som også prøvde å komme i kontakt med ”Fatima”. – Han stod og så på meg en god stund før han kom bort. ”Fatima” forteller at han sa at han ville bli kjent med henne. Til tross for at hun sa at hun ikke var interessert, ga han henne en lapp med telefonnummeret sitt. – Jeg kastet bare lappen og gikk videre, forteller hun oppgitt.
– Vi vet at unge jenter bruker nettet fra skoler og bibliotek. Som andre tenåringer er også minoritetsungdom opptatt av forelskelse og kjærlighet. Minoritetsungdom har i dag begrensede arenaer for å møtes. Fordi det er tabu å snakke med det motsatte kjønn, er det flere og flere som bruker nettet for å komme i kontakt med likesinnede. Jeg tror det er suksessen
til at ishq.no har over 16 000 profiler, sier Majoran Vivekananthan som er initiativtager bak ishq.no.
– Jeg er av den oppfatning at mye av presset og tvang som ungdom utsettes for i dag kan bli lettet dersom unge får mulighet til å forelske seg i en som har samme opprinnelse og/ religion slik at unge har mulighet til å velge selv hvem de forelsker seg i samtidig som foreldrene aksepterer det, sier Vivekananthan.