India og USA kan bli verdens beste venner

Indisk intelligens har lenge vært et av landets mest berømte eksportvarer. Over en million indere har immigrert til USA de siste årene. USA har importert så mange indiske ingeniører at landets statsminister, Manmohan Singh, nå mener det er på tide å knytte flere bånd til Statene.

For første gang besøkte statsminister Singh USA for å snakke til 1 500 indoamerikanske forretningsmenn og sikre at hans tre viktigiste mål for besøket ble nådd, og det på rekorttid. Så var det tid for kongressen.
Mål 1: Høyne kunskapsnivået og forståelsen i USA om Indias raske og sterke utvikling.
Mål 2: Understreke for kongressen at USA kan framskynde denne gode utviklingen, som allerede er en eksplosiv økonomisk vekst, kun satt i skyggen av Kina med sin ute-av-kontroll-utvikling.
Mål 3: Overbevise USA om at det er i deres interesse å hjelpe Indias økonomi til å nå verdenstoppen.
Disse tre målene ble nådd, og statsministeren forlot kongressen med et bredt smil og stående applaus.
For å forstå India, så må en se på landets to naboer; Kina og Pakistan. Kina på den ene siden opplever en økonomisk vekst intet annet land i verden har opplevd på mange tiår.
Pakistan på sin side har vært en konstant plage for landet, der Kashmir alltid ender opp som den gyldne unnskyldning for konfrontasjon.
Den siste tids terrorhendelser har fått mange til å se med mistenksomme øyne på dette landet, og med forutsigbar suksess, har India greid å utnytte situasjonen til sin økonomiske fordel.
For USA er det ønskelig å knytte sterke bånd med India for å utligne maktbalansen med Kina. Kina har allerede dukket opp som en forutsett verdensleder, men har overgått all forventning, og i følge Pentagon kan Kina få større militær makt enn USA i løpet av kort tid.
George Bush, som sikrer Taiwan (hovedirritasjon nr. 1 for Kina) med våpen, er redd for Kinas voksende makt og holder tonen med landet på et veldig smiskende nivå – likevel innrømmer han at situasjonen er svært kompleks.
For USA har Indias og Kinas vekst vært kjærkomne hendelser, men den naive tanken at USA kommer alltid til å være størst og best kan være det som til slutt feller det store Verdenspolitiet.
India, som holder fred som en av sine internasjonale varemerker, har nå et meget betydelig antall intellektuelle statsborgere i Europa (spesielt England), USA og i arabiske land. Indiske arbeidere er kjent verden rundt for sine anerkjente indiske utdannelser innen IT, tekniske kunnskaper, effektivitet og kreativitet.
Bare tiden vil vise hva slags effekter disse nye båndene vil få for verdensfreden.