Kulturpris til Suresh Shukla

Prisvinneren er en av drivkreftene bak en årlig flerkulturell fest.

Det var under den 17. internasjonale kulturfesten på Veitvet ungdomssenter i Oslo, at Suresh Chandra Shukla ble hedret av sine egne. Som et resultat av å ha vært en av de mest markante skikkelsene i indisk-norsk informasjons- og kulturforum gjennom en årrekke, ble han tildelt kulturprisen for 2005.
Shukla har i løpet av sine 20 år i indisk-norsk informasjons- og kulturforum vært opptatt av å drive brobyggingsarbeid mellom forskjellige kulturer. Det har ført til at kulturforeningen hvert år arrangerer en stor flerkulturell fest på Grønland i Oslo, i tillegg til forfatterkvelder og seminarer.

Deler prisen
– Dette er ikke en pris til meg alene. Jeg ønsker å dele den med alle i kulturforeningen jeg har arbeidet sammen med. For jeg hadde ikke klart å drive brobyggingsarbeidet alene, sier Suresh Chandra Shukla, som synes det var veldig hyggelig å få en slik utmerkelse.
Shukla er utdannet ved Norsk Journalisthøgskole og har utgitt to diktsamlinger på norsk. Norsk-inderen har også oversatt norske eventyr og fortellinger av H. C. Andersen til hindi. Det samme har han gjort med Henrik Ibsens “Dukkehjem” og “Villanden”.

Femte gang
Tidligere har Shukla mottatt en litterær pris fra det statelige Hindi-akademiet i delstaten New Delhi. På den sjette “World Hindi Conference” i London ble han gitt en gullmynt og en utmerkelse for sitt forfatterskap. Han har også fått et stipend av Den norske forfatterforening på femti tusen kroner.
I år var femte gang det indisk-norske informasjons- og kulturforumet delte ut en kulturpris. Blant tidligere vinnere finner vi blant annet Marit Nybakk, Anne-Cath.Vestly og Heikki Holmås.