Bli integrert som faen nå!

”They’re black, they’re women, they were all born in the 70s, and now they’re ready to kick your ass”.

Velkommen til en og en halv time i en verden Integrert som faen. Teatergruppen Queendom består av fem afrikanske kvinnene med bakgrunn fra Gambia, Karibien, Nigeria, Etiopia og Uganda. Målet deres er å synliggjøre kvinner og samtidig skape teater som er både underholdende og samfunnsbevisst.

Selvironiske
Dette gullkornet av et teaterstykke tar opp viktige tema som rasisme og kjønnsroller. Både nordmenn, innvandrere, menn og kvinner får gjennomgå. Ikke minst – de fem kvinnelige latterskaperne. Dette stykket har nemlig selvironi så det suser.

Satire og sang
I “Integrert som faen” blir flere ulike virkemidler brukt for å få magemusklene til å skjelve. Her er det alt fra sang og gitarspilling til gamle, gode norske eventyr, sketsjer, og ikke minst, satire på høyt nivå. Meget humoristisk, men alltid med en snert av samfunnsbevissthet som får deg til å nikke gjenkjennende og undre deg over såkalt “fremmedfrykt”. Dette er likevel ikke et standpunkt for verken det ene eller det andre, men mer en kilde til ettertanke og økt samfunnsbevissthet.

Morsomt så det holder
Alt er kanskje ikke like politisk viktig, noe er faktisk bare morsomt. Og vil du ha det riktig gøy, så anbefales “Integrert som faen” på det aller sterkeste. Du får trimmet lattermusklene, og tenkt litt mer over samfunnets fordommer og rollemønster som vi alle er ofre for; kvinner, menn, nordmenn og innvandrere. “Integrert som faen” burde nok vært høstens obligatoriske kulturelle innslag for alle og enhver. Bravo!
Forestillingen spilles fram til den 18. november på Fabrikken ved Blå, Grünerløkka.