Aamir synger igjen

Author Recent Posts Bollywodd Masala Latest posts by Bollywodd Masala (see all) Da de døde våknet - 19.04.2006 Bollywoods dyrevern - 19.04.2006 Dino danser - 19.04.2006 Husker du Aamir Khans sang I filmen “Ghulam”? Der han holder et skjerf bak nakken mens han danser og ber Rani Mukherjee reise bort med ham i “Aati kya […]
Bollywodd Masala
Latest posts by Bollywodd Masala (see all)

Husker du Aamir Khans sang I filmen “Ghulam”? Der han holder et skjerf bak nakken mens han danser og ber Rani Mukherjee reise bort med ham i “Aati kya Khandala”? Nå, sju år senere synger Khan selv i Rakeysh Mehras film “Rang De Basanti”.

Aamirs sang ble så populær at den ble en landeplage. Det er jo vanligvis andre som synger mens tynnkledte Bollywood skuespillere løper rundt trærne og danser i alpene og mimer. Selv den legendariske playback sangerinnen Lata Mangeshkar sa at Aamir hadde gjort en god jobb.

Sangen i filmen “Rang de Basanti” heter “Lalkaar”, og betyr utrop. Lyrikk av Prasoon Joshi og melodien er komponert av A. R. Rahman. Aamir og han har vært gode venner siden Aamir laget filmen “Lagaan”.

Mehra forteller at både Aamir og Rahman har vært med i prosessen å lage filmen “Rang de Basanti” og de kjenner hvert eneste hjertebank og rytme i plottet. Ingen av de ti sangene i filmen er ”item numbers”, de er alle en del av fortellingen.

Sue (Alice Patten), en ung og idealistisk engelsk filmskaper, kommer til India for å lage en film om Bhagat Singh, Chandrashekhar Azad og andre unge revolusjonære. Om deres kamp mot britene for frihet. Siden hun ikke har penger til å betale skuespillere, får hun tak i studenter fra Delhi University.

Hun finner DJ (Aamir Khan), som har vært ferdig med studiene i fem år, men vil fremdeles være en del av universitetet fordi han ikke finner noe å glede seg til i den virkelige verden utenfor. Karan(Siddharth) har et anstrengt forhold til sin industrialistfar, men lever fortsatt på hans penger, Aslam(Kunal Kapoor) er fra den muslimske middelklasse, bor i strøket rundt Jama Masjid. Han er gruppens dikter og filosof. Sukhi (Sharman Joshi) er gruppens baby, svak for jenter. Laxman Pandey, den eneste som tror at man kan forandre verden gjennom politisk aktisvisme. Soha Ali Khan, ung, livlig og guttejente, er den eneste jenta i gruppen.

Vanlig ungdom. Og når Sue prøver å fortelle verden om de unge revolusjonære og det de gjorde i Indias kamp for frihet fra britene, begynner de å se litt på sine egne liv og mangel på ideologi. Det å være med på filmen er en prosess som forandrer deres måte å se verden på.

I følge filmskaperen kommer Aamirs sang under en kritisk del av fortellingen. Da de kom på denne sangen var det ikke noe tvil om hvem som skulle synge den, Aamir var deres første valg. Rahman og Rakeys tenkte på ham med en gang. Det var helt klart at Aamir skulle synge “Lalkaar”. Rakeysh sier at det som gjør musikken spesiell er at ingen av de ti sangene er blitt tatt opp i studio. De oppsto ut av fortellingen. De forkastet melodier, finne nye, lage sanger om og om igjen til sangene passet helt til situasjonenen. Og Aamir var en del av filmens musikalske reise.

Det er litt over ett år siden Soha ga opp en lovende bank karrierre for å bli Bollywood skuespiller. Hun har hatt ingen store hit ennå. Og det å være datter av Sharmila Tagore og lillesøstra til Saif Ali Khan betyr at alle har forventninger til henne som artist. Men Soha Ali Khan angrer ikke a hun forlot forretningsverden for å spille i filmer.

Hittil har hun spilt i filmer med mange stjerner. Soha gleder seg til “Ahista Ahista”, hennes første solo der hun spiller mot Abhay Deol. – Det er en romantisk film og min rolle er flott, men filmen jeg gleder meg mest over er “Rang de Basanti”, der jeg spiller mot Aamir Khan.