Hvit jul

Author Recent Posts Utspill Latest posts by Utspill (see all) Hvit jul - 07.04.2006 Ferieparadis - 07.04.2006 Hvor mange “eksotiske” venner har du? - 07.04.2006 “Det blir hvit jul i år også”. Hvor mange ganger har vi ikke hørt den setningen. Alt dette maset og hvit jul. Alt dette maset om jul i det hele […]
Utspill
Latest posts by Utspill (see all)

“Det blir hvit jul i år også”. Hvor mange ganger har vi ikke hørt den setningen. Alt dette maset og hvit jul. Alt dette maset om jul i det hele tatt. Uansett, slutter vi ikke å forurense så kan vi glemme den hvite jula. Da blir det kanskje tropejul.

I en samtale begynte vi, altså jeg og noen andre, å snakke om jula og de som ikke feirer jul. Personlig har jeg ikke noe spesielt forhold til jul, bortsett fra julekalender, barne-tv, pyntede gater og snø ikke minst. Men vi feirer ikke jul og jeg vet om flere som ikke gjør det. For en som ikke feirer jul er det sannelig meg ikke mye å finne på i juletida. Samme natt hadde jeg følgende drøm:

Det er kveld. Snøen daler ned. Alt er hvitt. Noen unger løper rundt i snøen. De har laget en snømann. Flosshatt på hodet og gulrot som nese. I en bygning i Akersgata sitter en mann på kontoret sitt. Han sitter og ser ut av vinduet, man skulle nesten tro at han ikke hadde noe å gjøre. Hvem er denne mannen? Han er Juleministeren. Hans jobb er å passe på at jula blir noe for alle. Så ingen føler seg ekskludert i jula. Alle skal føle at jul, ja det er noe for dem, og han tar jobben sin alvorlig. Meget alvorlig.
Statssekretær Alv kommer inn til Juleministeren med en nedslående rapport. Det er krise. Et uavhengig utvalg har kommet frem til at jula ikke er for alle. Nå må det handles. Statsråden innkaller til et hemmelig møte med alle sine rådgivere og deler av embetsverket.

Klokken 0900 dagen etter, og Juleministeren har nå sendt innkalling til pressekonferanse.

Juleministeren: – Velkommen. Jeg har kalt dere inn her i dag for å offentliggjøre hvilke tiltak vi skal sette i gang for at jula skal være noe for alle. Alle tiltak skal tre i kraft 1. januar 2006. Dette gjør vi for å vise at vi er handlekraftige, men det visste dere sikkert fra før av.

1. Snøen skal ikke lenger være hvit, den skal være grå.
2. Nissen skal ha rødt skjegg.
3. Nissen skal være brun i huden.
4. 50 % av juletrærne skal være palmer.
5. Jula skal ikke starte før 14. desember (veldig viktig).
6. Jula skal handle om medmenneskelighet og kapitalistene som har gjort om jula til en pengemaskin skal settes i fengsel.
7. Og så må vi huske at vi feirer at sola snur og dagene blir lengre, eller noe sånt.

Det var alt. Dermed er pressekonferansen over, nå kan dere gå tilbake til redaksjonene deres og lage sjokkoverskrifter til avisene deres, og ja, dere kan sitere meg, Juleministeren på det siste der. Takk for meg.