Hvor mange “eksotiske” venner har du?

Author Recent Posts Utspill Latest posts by Utspill (see all) Hvit jul - 07.04.2006 Ferieparadis - 07.04.2006 Hvor mange “eksotiske” venner har du? - 07.04.2006 Integrering er noe som debatteres støtt og stadig. Hver gang det skjer noe er det den samme debatten, med de samme debattantene på alle debattprogrammene og så å si alle […]
Utspill
Latest posts by Utspill (see all)

Integrering er noe som debatteres støtt og stadig. Hver gang det skjer noe er det den samme debatten, med de samme debattantene på alle debattprogrammene og så å si alle de nasjonale avisene.

Og det er bra at det debatteres. Det er gjennom debatt og dialog man får de beste løsningene, hvis man får noen. Men, det er en ting å sitte i et tv-studio og snakke om integrering og inkludering, å faktisk gjøre det er noe helt annet. Tydeligvis er det siste vanskeligst.

Vi nordmenn liker å tro at vi er flerkulturelle. Vi drar på indiske restauranter. Vi drar på ferie til Thailand. Vi ser på filmer fra Asia, Afrika og Sør-Amerika som aldri før. Aftenposten Aften har til og med en journalist som dekker det flerkulturelle Oslo, og vi koser oss med Migrapolis på onsdagskveldene. Alt er bare flott.

Men, så må jeg spørre: Hvor mange “eksotiske” venner har du?

Hvor ofte ser man en etnisk nordmann sammen med en som har synlig minoritetsbakgrunn, utenom på jobben?

Prakteksempelet er jo den nye regjeringen. Det hadde ikke kommet noen med minoritetsbakgrunn i regjeringsapparatet hvis ikke mediene hadde satt fokus på det. De rød-grønne som ellers snakker så varmt om mangfoldet glemte det visstnok akkurat da. Kristin Halvorsen var jo til og med en rundtur i Pakistan før valget. Og det er alltid morsomt å se politikere besøke våre nye landsmenn på Dagsrevyen. Slik Bjarne Håkon Hansen var og fikk stusset håret for en stund tilbake.

Krishna Chudasama ble statssekretær, men det måtte noen avisoppslag til før det skjedde. Jeg er mildt sagt skuffet. Om fire år skal jeg sitte ved telefonen og vente på Jens, da håper jeg du er tidligere ute enn mediene.