Samarbeidspartnere i ”Find the vision”

«Find the Vision» er et EU-prosjekt som tar for seg ungdom og integrering. Og her presenterer vi noen av samarbedispartnerne.

Verein Multikulturell
http://www.migration.cc
Daglig leder: Ovagem Agaidyan
Stiftet i 1993, Verein Multikulturell er den eldste av organisasjonene i partnerskapet. Daglig leder Ovagem Agaidyan er idéskaperen bak “Find the vision”. I samsvar med foreningen driver han den flerkulturelle radiokanalen Freirad, som får pengestøtte fra delstatsregjeringen i Tyrol. Foreningen ser på seg selv som et “integreringssenter”, hvis målgruppe er annen- og tredje-generasjonsinnvandrere i Innsbruck og omegn. Verein Multikulturell baserer mesteparten av sin virksomhet i seminarer og kulturelle utvekslinger. De driver flere prosjekter ved siden av radiokanalen og “Find the Vision”, og har magasinet “Mosaik”, som utgis flere ganger årlig.

ARCA – Romanian Forum for Refugees and Migrants
Daglig leder: Dalila Ionescu
Stiftet i 1998. ARCA er enestående i sitt slag i Romania. Foreningen driver aktivt med antirasisme og hjelp til innvandrere og flyktninger. Sentralt står kampen om å bevare sigøynernes rettigheter, men foreningens målgruppe er og blir flyktninger og innvandrere som enten slår seg ned i landet eller oppholder seg en kort tid før man reiser videre til en vesteuropeisk destinasjon. ARCA yter juridisk hjelp, hjelp til integrering, fellesutdanning for rumenske- og innvandrerungdommer, samt også selvhjelpsgrupper for flyktningkvinner. Foreningen har et sterk samarbeid på myndighetsnivå, bl.a. med Romanias utenriksdepartement og landets UDI.

MOZAIK – children´s organisation
http:surf.tomozaik
Daglig leder: Katarina Meden
Slovenske Mozaik ble stiftet i 2001. Organisasjonen jobber for det meste med skolebarn og unge, både i Ljubljana, og i andre steder i landet. Mozaik jobber først og fremst med integrering av flyktninge- og innvandrerbarn i det slovenske samfunnet, og har samarbeid med landets største mottak. I tillegg har man prosjekter med flere av de eks-jugoslaviske statene, bl.a. Bosnia og Makedonia. Organisasjonen har arrangert flere kulturutvekslinger for barn og unge.

ELELE – Migrations et Cultures de Turquie
http: www.elele.info
Daglig leder: Pinar Hüküm
Elele ble stiftet for 18 år siden, opprinnelig som en hjelpeorganisasjon for tyrkiske innvandrere i Frankrike, men har gradvis gått over til å inneholde et mer flerkulturell profil. Elele har informasjonsarbeid som hovedområde, men holder også med på andre aktiviteter. Foreningen holder bl.a. alfabetiseringsprogrammer for innvandrerkvinner, franskkurs for alle nyankomne, arbeidstreningskurs samt teater- og musikkverksteder. Elele har også en støtte-senter (kalt ACEV) for barn og mødre, samt en ressursenhet for innvandring og familie-gjenforening av fransk-tyrkere stiftet i 1991.

ENTEGRE e.V. Für Erziehung und Bildung
Daglig leder: Ferit Mustu
Stiftet i 2002. Entegre er tyrkisk for integrering, og foreningen lever opp til sitt navn med jobben de foretar seg blant flerkulturelle barn og ungdommer i Berlin. Entegre konsentrerer seg først og fremst om å gi yrkes- og utdanningsorientering til ungdommer, samtidig som man også gir sosialrådgivning til de og deres familie. Foreningen bruker skoleprosjekter, sosialarbeid, foreldretrening og husbesøk flittig. I målgruppen for virksomheten finner man hovedsakelig barn og ungdommer (samt også i enkelte tilfeller unge voksne) med skole- og tilpasningsvansker, samt familiære problemer.