Ber Musharaf presse flyselskap

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Kampen for rimeligere flyreiser til Pakistan fortsetter. Når […]

Kampen for rimeligere flyreiser til Pakistan fortsetter. Når president Pervez Musharaf kommer til Norge vil han bli møtt med krav om at det pakistanske flyselskapet PIA senker billettprisene.
– Vi skal ha et møte med Musharaf når han kommer til Norge 23. januar. Der kommer vi til å be ham sørge for at PIA senker billettprisen til
6 000 kroner, sier Ghazanfar Ali Khan. På bakgrunn av høye billettpriser har han tatt initiativ til en boikottaksjon mot Pakistan International Airlines (PIA).
Aksjonistene for rimeligere flybilletter til Pakistan har allerede gjort den pakistanske presidenten oppmerksom på de høye prisene.
– Kvinner som ikke har menn til å forsørge seg ringer og gråter i telefonen, fordi de ikke har råd til å besøke slektninger i hjemlandet, sier Khan.
– Men nå har PIA senket billettprisen til 7 000 kroner?
– De hadde råd til enda billigere billetter da de hadde konkurranse. Da konkurrenten gikk konkurs økte de billettprisen med flere tusen i løpet av kort tid. De lurer oss. Derfor må boikottaksjonen fortsette. Prisen skal ned i 6 000 kroner, kunngjør en kamplysten Khan.
– Hva skjer om prisen blir værende dagens nivå?
– Da må vi se om vi ikke får laget en avtale med SAS eller et annet flyselskap, svarer Khan. Han kan imidlertid love at han og andre norskpakistanere ikke kommer til å gi PIA fred med det første.
Etter møtet med Pakistans president vil det bli arrangert et stort møte i Folkets Hus i Oslo, der det er ventet flere tusen mennesker.
Kampgløden for å presse PIA til å senke billettprisene ytterligere virker i alle fall å være til stede.
– Allerede nå er det stemning blant norskpakistanerne om å demonstrere utenfor flyselskapets lokaler, sier Khan, som personlig mener de må vente til etter at Musharaf har vært her.
Han mener norskpakistanerne fortjener rimeligere flybilletter enn det PIA tilbyr i dag, etter all støtten de har bidratt med til hjemlandet i kjølevannet av jordskjelvkatastrofen.

FAKTA
Da PIA økte prisen på en flybillett til 9 300 kroner tur-retur Norge-Pakistan i desember, utløste det sterke reaksjoner blant norsk-pakistanere.
I jula møtte over 1 000 personer opp i en moské i Oslo for å protestere mot de
høye billettprisene.
Like før nyttår satte PIA prisen ned til 7 000 kroner, men aksjonistene er ikke
fornøyd.