Pass deg for phishing – svindel på internett

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Den typen e-postsvindel det her er snakk om […]

Den typen e-postsvindel det her er snakk om kalles phishing, fordi det som oftest fiskes etter passord eller kredittkortopplysninger.
Klassisk fremgagsmåte er at du får en e-post fra for eksempel eBay der det står at du må logge inn dersom du vil unngå at kontoen din blir sperret. Dersom du ser nøye etter, ser du at linken ikke leder til eBay, men til en side som er satt opp for å lure fra deg passordet ditt.
Også merkenavnet Google blir stadig mer attraktivt for svindlerne i takt med at selskapet beveger seg inn på nye forretningsområder, melder IT avisen.
Tidligere i høst ble mange norske e-postbrukere bombardert med e-poster som så ut til å være fra DnB Nor. Her ble folk bedt om å legge igjen kredittkortopplysningene sine dersom de ville unngå at kredittkortene deres ble sperret.
Det nye i svindlernes fremgangsmåte er at mange av luresidene nå har tastelogging. Dermed kan du bli infisert med spionvare bare ved å gå inn på sidene. Det er derfor grunn til å være forsiktig med hva man tar for god phisk i innboksen fremover.