TV-revolusjon om kort tid

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Det kommer til å skje mye med brunevarene […]

Det kommer til å skje mye med brunevarene våre i årene som kommer. Og det er nok TV-en det kommer til å skje mest med.
Egentlig burde vi slutte å snakke om TV-er og heller om skjermer, for med digitaliseringen av sendenettet for TV kommer alle hjem til å ha en boks som tar imot bildene, behandler dem og sender dem videre til skjermen. Denne boksen er altså en TV-mottaker, og kan minne mye om boksen som satellittkunder har i dag.
Mye kan sies om det nye digitale sendenettet for TV, men kort sagt kommer digital-TV til å bety mange nye kanaler. I første omgang kommer det til å inneholde 20-25 kanaler, men dette kan i løpet av kort tid bygges ut til 60. Dessuten åpner nettet for bred-TV, surround-lyd, HD-TV, supertekst-TV, begrenset tilgang til internett og mye mer. Alle kanalene utenom NRK blir tilbudt som betal-TV. Det vil også være mulig å kjøpe bare enkelte sendinger i løssalg.
Etter hvert kommer nok stadig flere av oss til å skaffe oss digitale skjermer som plasma- eller LCD-skjermer, som vi også kopler til en PC med bredbåndstilgang. Via nettet kan vi laste ned filmer som vi vil leie. I løpet av 10 år er kanskje videobutikkene historie. Også fordi vi på de litt mer avanserte TV-mottakerne kan lagre mange timer med TV-programmer, og innstille den til å ta opp bestemte programmer, eller den typen programmer som vi liker. Vi kan for eksempel gi TV-mottakeren beskjed om å ta opp alt av naturprogrammer eller alle TV-debatter.
Neste generasjons DVD-spillere er HD-DVD-spillerne. De vil kunne spille både DVD-er og HD-DVD-er, men det gjenstår å se hvor populært det kommer til å bli.
Med opp til 60 betal-TV-kanaler i sendenettet, TV-mottakere som kan spille inn mange timer med TV-sendinger, samt mulighet til å leie film over nettet, er det begrenset hvor stor nytte du vil ha av en HD-DVD-spiller. Men uansett, husk, at alt HD-utstyr må ha HDCP, også HD-DVD-spillere. Vi kommer nok aldri til å se en HD-recorder. Det er hele poenget med HDCP. HD-innhold skal ikke kunne taes opp i et format som vil gjøre det mulig å laste det opp på nettet.