Anonyme Cv-er

Author Recent Posts Verden rundt Latest posts by Verden rundt (see all) Verden rundt - 02.11.2006 Verden rundt - 05.10.2006 Genève kjemper mot fordommer med anonyme Cv-er. Jobbsøkere i Genève skal begynne å sende inn anonyme søknader som en del av et prosjekt mot diskriminering. Eksperimentet, som ikke har vært forsøkt før, er startet av […]
Verden rundt
Latest posts by Verden rundt (see all)

Genève kjemper mot fordommer med anonyme Cv-er. Jobbsøkere i Genève skal begynne å sende inn anonyme søknader som en del av et prosjekt mot diskriminering. Eksperimentet, som ikke har vært forsøkt før, er startet av byens integreringskontor og involverer tre store arbeidsgivere, butikkjeden Migros, energibyrået SIG og Vernier kommune. Under prosjektets tre måneder vil jobbsøkere sende inn sine Cv-er der de gir detaljer av sine kvalifikasjoner og erfaring uten å nevne navn, adresse, alder, kjønn, religion, funksjonshemning eller bilde. Målet er å gi alle søkere lik mulighet til å bli innkalt til intervju.
André Castella, som leder prosjektet, forteller at folk ikke får jobber fordi de har en annen hudfarge, nasjonalitet eller religion enn en gjennomsnitts sveitsisk person. Med dette eksperimentet vil kandidater som har de riktige kvalifikasjoner bli sett og få en mulighet til å bli hørt.
Ifølge Castella er en annen målsetting av forsøket det å oppmuntre arbeidsgivere og publikum til å snakke om diskriminering og å bevisstgjøre mennesker om nivået av urettferdighet. Hos Migros i Genève sier de at alle søknader for posisjoner fram til 30. juni vil bli behandlet kun etter kunnskapsnivå og erfaring. De sier at de deltar i prosjektet fordi de holder på å fokuserer på like muligheter til arbeid. Dette tiltaket gir oss en mulighet til å tenke over våre fordommer og sette spørsmålstegn ved dem.
De som har kjempet for anonyme jobbsøknader innrømmer at kandidaten risikerer diskriminering når hun stiller opp til intervju, men de sier at dette er det første skrittet.