Manuela Ramina-Osmundsen

Author Recent Posts Ansikt i fokus Latest posts by Ansikt i fokus (see all) Sharam Alghasi - 19.10.2006 Marco Mota Da Veiga - 06.09.2006 Olta William Anoumou - 25.08.2006 Manuela Ramin-Osmundsen er aktuell som UDIs nye direktør, som nylig er gått ut i permisjon i påvente av at granskingen av UDI-saken er ferdig. Intervjuet med […]
Ansikt i fokus
Latest posts by Ansikt i fokus (see all)

Manuela Ramin-Osmundsen er aktuell som UDIs nye direktør, som nylig er gått ut i permisjon i påvente av at granskingen av UDI-saken er ferdig. Intervjuet med Utrop er foretatt før UDI-saken kom opp i media.

Det har vært mye mediaoppmersomhet rundt deg om din nye stilling i UDI i det siste. Hvordan har det vært?
Det er veldig morro. Også franske medier har fått med seg utnevnelen. Rett før dere kom ble jeg intervjuet av nærradioen fra der jeg kommer fra i Frankrike. Det viser hvor fort nyheter sprer seg takket være moderne kommunikasjonsteknologi. Jeg hadde slettes ikke forventet alt oppstyret.

Hvordan er det å plutselig se seg selv overalt?
Det er merkelig. Spesielt rart er det å se seg selv på TV.

Du er selv ikke norsk statsborger. Hvorfor ikke?
Jeg har valgt å ikke søke fordi jeg ikke ser behovet for et. I tillegg kan man kun ha ett med dagens regelverk. Jeg har derfor beholdt mitt franske statsborgerskap. Men jeg opplever meg selv som både franske, norsk og fra karibien.

Tenker du noen gang på enkeltsjebner?
Ja. Men på mitt nivå behandler man ikke enkeltsjebner, det er det mine medarbeidere som gjør. Man kan ikke være sentimental i en jobb som dette.

Så du sover godt om natta?
Ja.

Er dette en drømmejobb for deg?
Ja, helt klart.

Er du en idealist?
(latter). Ja, jeg vil si det. Dette er et utrolig krevende fagområde.

Mange mener du ble forbigått ved utnevnelsen av ny IMDI-direktør. Føler at denne jobben er vel fortjent?
Det er viktig å legge denne saken fra seg. Man må fokusere på direktoratet, ikke jobben jeg ikke fikk. Integrering er viktig, og man må derfor heller bruke energien til å fokusere på oppgavene og utfordringene.

Hvorfor passer du til denne jobben?
Jeg kjenner etaten veldig godt: jeg jobbet først som saksbehandler, og deretter som assisterende direktør. I tillegg liker jeg etaten og fagfeltet, både faglig og personlig. Når man er leder må man bruke alt man har, ikke bare bakgrunn, erfaring og utdanning.

Hvordan skal UDI være?
UDI skal være et troverdig og åpent forvaltningsorgan. Vi skal være lyhøre for brukernes synspunkter, og yte service. Våre brukere skal få så gode svar som mulig. Vi skal være en moderne etat som jobber i takt med resten av samfunnet.