handlings-PLANEN

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 – Velkommen til dette møtet som skal handle […]

– Velkommen til dette møtet som skal handle om at dere skal fortelle meg hva vi skal gjøre med inkluderingspolitikken. Jeg er altså inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, eller Pølse-Hanssen, som VG og dagbladet liker å kalle meg. Og dere hører sikkert at jeg er trønder, selv om jeg ikke har bart, som dere kan se.

Som det står i Soria-Moria erklæringen: “Mangfold gjør Norge til et rikere samfunn.” Ta mat for eksempel. Hadde ikke dere kommet hit til Norge, så er det ikke sikkert at vi hadde hatt mat fra hele verden her, eller i hvert fall i Oslo. Og jeg er glad i mat. I dag har vi et stort mangfold av mat i Norge, alt fra kebab til raspeballer. Men nå skal ikke jeg snakke meg bort her, jeg er jo egentlig her for å lytte.

Før jeg slutter å snakke må jeg nok en gang si at arbeid er veien til integrering og inkludering. Arbeidsledigheten blant innvandrere i Norge er altfor høy, og dette må vi gjøre noe med. For å finne ut hva vi må gjøre har vi store utredninger og andre kostbare tiltak. Vi bruker masse penger og setter folk i arbeid. Vi setter ikke innvandrere i arbeid, men vi setter folk i arbeid. Og jeg er jo arbeidsminister tross alt. Så det er jobben min.

Og for å vise at også jeg er inkluderende tar jeg med meg NRK Dagsrevyen til frisøren. Han er nemlig fra Iran, eller var det Irak? Nei, jeg husker ikke helt, men det er ikke det som er viktig her. Det som er viktig er at jeg er inkluderende.

Men nå sier Libe at jeg må slutte å snakke. Det som er med oss politikere er at vi er så glade i å snakke at vi glemmer å gjøre det vi egentlig skal gjøre. Nå setter jeg meg her, og så skal jeg lytte til dere. Vær så god.