Formannen

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Landsmøtet til Fremskrittspartiet mai 2006 Carl I. Hagen […]

Landsmøtet til Fremskrittspartiet mai 2006

Carl I. Hagen på talerstolen:
– Partifeller, etter 28 år skal jeg gå ned fra tronen. Det er trist. Men før det skal jeg si et par ting til Martin Kolberg. Du skulle knekke Frp-koden hva? Hvordan går det med det da? Knekke Frp-koden du liksom, pøh! Den koden akter jeg å ta med meg i graven, så bare gi opp. Og så til politikken: Vi skal asfaltere 99,9 % av Norges areal. Vi skal bygge sykehjem i Spania. Vi skal dele ut oljepengene til folket.
Ja, den samme gamle regla. Dere kan den sikkert utenat nå. Det burde dere, så ofte som jeg har sagt det nå. Og nå kommer Fremskrittspartiets statsministerkandidat til valget i 2009, Siv Jensen.

Siv Jensen på talerstolen:
– Kjære landsmøte, jeg hadde tenkt å kjøre på med den samme gamle regla. Dere vet, lavere skatter, fjerne alle avgifter, asfaltere hele Norge, klage over at systemet ikke fungerer, kalle de andre politikerne for en gjeng med snobber som ikke vet hva folk flest vil, nemlig å drikke seg drita, kjøre bil hele tiden og dra på ferie til Spania for å bruke opp oljepengene. Men nå får dere unnskylde meg, jeg skal ut og kjøpe ny bil.

Litt senere
Carl Ivar: Det blir flott å bli den siste partiformannen i landet.
Siv: Det blir å kult bli den første kvinnelige partilederen i Fremskrittspartiet.
Carl Ivar: Det er sikkert koselig det også, men tenk det, siste partiformann i Norge.

Ulf Erik Knudsen på
talerstolen:
– Hva er dette tullpreiket om at det ikke lenger skal hete partiformann? Nei, nei nei, dette går ikke an. Vi er ikke en gjeng femitasser som må bytte tittelen fra partiformann til leder bare fordi Siv tilfeldigvis er et kvinnfolk. Siv, du har å kalle deg partiformann, ænd åff dikøsjen!

Landsmøtet
stemmer. 93 stemmer mot forslaget om å forandre ledertittelen fra partiformann til partileder. Partiformann Siv Jensen, tronen er din.
Og gratulerer forresten.