Skal du kjøpe videokamera?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Det er kanskje en ide å vente til […]

Det er kanskje en ide å vente til HD-kameraer kommer på markedet. HD står for ”high definition” og er neste generasjon videokamera med høy oppløsning.
Nå satser både Panasonic og Sony på en ny standard, AVCHD, for digitale videokameraer med HD-teknologi. Spesifikasjonene for standarden, som lanseres nå, innebærer at høyoppløste digitale bilder eller filmer kan spilles inn på dvd-plater (8 cm) og deretter avspilles. Det forventes at samarbeidet mellom Panasonic og Sony vil få utviklingen av HD-kameraer for vanlige forbrukere til å skyte fart. Teknologien gir betydelig bedre bildekvalitet og brukes av et økende antall tv-kanaler over hele verden. Samtidig øker salget av plasma- og lcd-tv’er som håndterer HD-kvalitet.
Den som har en tv som er klar for HD og skaffer seg et HD-kamera, kommer til å oppdage en betydelig kvalitetsforbedring sammenlignet med et tradisjonelt videokamera. De private feriefilmene får en kvalitet som det tidligere ikke har vært mulig å oppnå, sier Anders Jonsson, nordisk produktsjef for kameraer til Computerworld.