Al-i Hagen

Al-i er riktignok en drosjesjåfør. Men ikke en hvilken som helst drosjesjåfør. Han vet det meste om det meste. Han er ekspert på rådgivning, og liker å uttale seg om det offentlige. Dersom det er noe du lurer på, eller ønsker at Al-i skal ta opp et tema er det bare å sende ham en e-post på: [email protected]
Al-i Hagen
Latest posts by Al-i Hagen (see all)

Hva er det som er så flott med ekteskap? Hvorfor vil alle damer jeg kjenner gifte seg? Gutta derimot er redde for å gifte seg. “Gifte seg? I så ung alder?!” sier de alltid, når jeg spør om når de har tenkt å gifte seg!

I sydligere strøk er guttene mer interessert i å gifte seg enn damene. “Den forbudne frukt”, så lenge man ikke er gift kan man ikke ha sex. Ikke offisielt i alle fall. Og med det vil alle gutter gifte seg så snart som mulig, blendet, uten å tenke på konsekvensene.

For ekteskap er som fast arbeid. I vesten er det en arbeidsgiver og en arbeidstaker i familiens bedrift. Det sier jo seg selv at det ikke blir så produktivt med barn heller. Det har med arbeidsmiljøet å gjøre.

Kuldegrader har mye å si. I varmere strøk kan antall ansatte komme opp i fire. Bedriftene har også en høy produksjonsrate. Arbeidsgiveren ansetter folk i en testperiode. Etter det kan han velge om han ønsker å inngå en fast, bindende avtale med arbeidstaker. Og det er det mannen også gjør i et ekteskap. “Ja, nå har jeg kjent deg i snart to år” sier mannen til dama.

“Du har vært meget lojal. Ikke jobbet for noen andre. Du er meget produktiv og jeg er fornøyd med resultatene. Vil du gifte deg med meg?”.

Dama på den andre siden vurderer dette nøye. For, som med enhver arbeidstaker har hun holdt mulighetene åpne. Hun har søkt arbeid andre steder, uten at arbeidsgiveren har visst om dette.

Det hører jo med til spillet. Og hun har kommet fram til at dette er det beste alternativet. “Jeg er ikke kvalifisert for en bedre betalt stilling. Arbeidsmiljøet er dessuten helt ålreit. Min svigermor er ikke så aller verst. Og går det virkelig ille, er det jo bare en oppsigelsestid på ett år.” Svart arbeid på si bør heller ikke utelukkes.