Kvinne og leder?

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Pass deg for hvilken jobb du får. Kvinner […]

Pass deg for hvilken jobb du får. Kvinner ønskes velkommen i styrerommet og i lederstillinger, men stillingene de får er ofte spesielt utsatte og med stor fallhøyde.
Skal vi tro britiske forskere er det snakk om en ny type diskriminering: “glass-klippen”, eller glass-stupet, i følge Din Side. Glasstaket er kanskje i ferd med å knuses, men i stedet for plasseres kvinner ytterst på stupet, skriver det britiske nettstedet bbc.co.uk.
Kvinner narres til å tro at de har brutt igjennom glasstaket ved at de får innpass i gutteklubben grei. Men det viser seg at kvinner ofte blir ansatt i spesielt utsatte posisjoner, med svært stor risiko for å gå på en smell.
Journalist Elisabeth Realfsenr i DinSide Økonomi skriver en kommentar om UDI-direktær Manuela Ramin Osmundsen og mener det er et mønster i det hele. Her er et kort sammendrag:
Hva galt har hun egentlig gjort? Vi er de første til å innrømme at vi ikke er på innsiden av dette spørsmålet. Likevel må vi ha rett til å be om informasjon om en konkret klanderverdig handling, når en dyktig person motvillig går av etter bare to måneders tjenestetid som toppleder for en viktig institusjon.
Vi så det med Valgerd Svarstad Haugland – valgt til ledervervet i Krf i 1995. Nesten fra første stund ble denne standhaftige kvinnen med kontroversielle standpunkter, offer for Kafka-liknende angrep på sin person.
Neste kvinne ut var Kristin Krohn Devold, forsvarsminister og arvtaker av reformer som var igangsatt lenge før hennes tid som statsråd, blant annet på grunn av årvisse antegnelser fra Riksrevisjonen om mangelfulle regnskapssystemer og rutiner, samt en flom av konsulentrapporter gjennom hele nitti-tallet om dobbel oppgaveløsning og effektiviseringspotensiale i forsvaret. Som svar på vårt spørsmål om konkrete anklager, fikk vi også for Devolds del svært tvetydige svar.
Hva galt gjorde egentlig Monica Kristensen Solås? Hun leste ansattes e-poster. Etter hva vi klarte å lese oss til, hadde hun ganske gode grunner til dette, ettersom lesningen avdekket blodige planer om øksemord blant ansatte i Redningsselskapet. I alle fall delvis var lesningen et ledd i et konsulentarbeid som var blitt klarert av Redningsselskapets styre, og drøftet med Datatilsynet, etter hva Dagbladet dokumenterte mens blodet fløt.
Foranledningen til truslene syntes å være at Solås, i likhet med Krohn Devold, gjennomførte en opprydning i økonomistyringssystemer og rutiner, som berørte flere ansattes fullmakter til å disponere Redningsselskapets ressurser.
Randi Fleslands basketak med flygelederne skjedde i full offentllighet, og med våre beste felles anstrengelser i økonomiredaksjonen, klarer vi ikke å huske at hun gjorde noe som helst galt – tvert imot husker vi at Gardermoen under hennes ledelse flere ganger ble utropt til Europas beste flyplass.
Så hva var det egentlig Osmundsen gjorde gæærnt? Var hun for nær glass-stupet? Og de andre?
Vi har ingen klare svar for rede hånd – derimot har vi en klar fornemmelse av at det er et mønster her.
Og vi sender en søsterlig hilsen til Siv Jensen, og ønsker henne lykke til med lederjobben – oops, vi mener selvfølgelig jobben som formann.
(Kilde: Dinside.no/jobb)