Ny i Parade

Author Recent Posts Ny i Oslo Latest posts by Ny i Oslo (see all) Gatevandrerne - 05.10.2006 Tips til deg som er ny i Oslo - 21.09.2006 Indisk dans på Stovner - 06.09.2006 Ny i Oslo som jeg er, hadde jeg aldri vært vitne til en homoparade før. Der jeg kommer fra, i verdens minste […]
Ny i Oslo
Latest posts by Ny i Oslo (see all)

Ny i Oslo som jeg er, hadde jeg aldri vært vitne til en homoparade før. Der jeg kommer fra, i verdens minste og mest ukjente navle, er homo et fremmedord som sjeldent blir brukt, og temaet er svært tabu.

Da jeg ruslet oppover Karl Johan med en venn av den brune sorten her om dagen, ble vi møtt av en stor mengde mennesker i alle former og fasonger som var stilt opp som om de så etter noe. Min venn og jeg ble stående, og fikk vite at det var den årlige homoparaden som var i ferd med å gå av stabelen.

Noen turister ble selvfølgelig ganske nysgjerrige også, og spurte noen bak oss på tysk-engelsk hva som foregikk. De trodde det hadde noe med St. Hans å gjøre, men neida. De fikk noen flaue smil rundt munnen da de hørte det var en Gay Parade. Men de ble stående, som alle andre, av ren nysgjerrighet.

Tre bestemødre på rundt 70 år sto på den andre siden av veien og ventet på paraden. Kanskje hadde de et homofilt barnebarn, eller kanskje de rett og slett bare var tre svært liberale, gamle damer.

Vennen min gjorde meg oppmerksom på noen innvandrere som også virket interessert i denne årlige begivenheten.
Homoparaden samler tydeligvis alle slags mennesker, enten de er homo eller lesbiske selv, tyske, gamle, tykke, brune. Folk i Oslo er mer tolerante enn jeg trodde, og det var litt av en parade. Kommer sikkert til å møte opp neste år også, for dette var faktisk gøy.