To nyhetssaker

Author Recent Posts Mellom oss Latest posts by Mellom oss (see all) Bare litt, men ikke helt? - 19.10.2006 Fra familiebesøk til ekteskap - 05.10.2006 Når vokterne blir drapsmenn… - 21.09.2006 Massesklagsmål i Lillestrøm: Den 45 år gamle mannen som ble livstruende skadd etter gjengslagsmålet i Lillestrøm er død. I tillegg ble flere personer knivstukket, […]

Massesklagsmål i
Lillestrøm:
Den 45 år gamle mannen som ble livstruende skadd etter gjengslagsmålet i Lillestrøm er død.

I tillegg ble flere personer knivstukket, og andre påført slagskader og skrubbsår.
Et flertall av personene som var involvert hadde med seg slagvåpen som jernstenger, bordbein og balltre. Totalt ble 24 personer innbrakt. Mandag kveld satt fortsatt seks personer varetektsfengslet, mens 18 er løslatt. En 41-åring er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det skal ha startet med at noen skrek «homo» på skolen. Ifølge Romerikes Blad skal to norsk-afghanske 16-åringer fra de ulike familiene ha støtt på hverandre utenfor gatekjøkkenet Minuttburger. Møtet utviklet seg til en krangel, og en av de innblandede skal ha kalt søsteren til den andre 16-åringen «ei hore». Men den grove ordbruken skal ha provosert 16-åringen nok til at han lovet at familien ville komme til å ta hevn.

Norsk-pakistaneren Zarar Bokhari i Skedsmo Høyre mener norske myndigheter er naive, og tar til orde for å kaste ut innvandrere som lager bråk.

Aslam Ahsan mener masseslagsmålet i Lillestrøm lørdag kveld må bli en vekker for politiet på Romerike.

– Nå må politiet prioritere arbeidet med å komme i en aktiv og god dialog med innvandrermiljøene vi har her, sier Aslam Ahsan, lokalpolitiker i Lørenskog og profilert innvandrer. Risikoen for gjeng- og familieoppgjør vil bli betydelig mindre med større forebyggende politiinnsats, mener han.

Forfatter og regissør Khalid Hussain oppfordrer innvandrerforeldre til å lære norsk og følge med på hva barna gjør.
– Foreldrene svikter. De klarer ikke å fange opp signalene om at noe holder på å gå galt med barna. Jeg tror at alle foreldre er oppriktig interessert i barna. Men de har ikke ressurser, de mangler språkkunnskaper eller de jobber så mye at de ikke har tid til å følge opp, mener Khalid Hussain ifølge Oslopuls.

Bykrangel om damer endte med døden:
En 18 år gammel gutt er tiltalt for å ha slått Kristian Hjeltnes (18) slik at han senere døde, melder VG 29.08.06. Foranledningen til volden dreier seg om bagateller. Noen damer i følget til tiltalte skal ha blitt forsøkt sjekket opp, og det ble sendt noen meldinger frem og tilbake. Ifølge tiltalte skal en av jentene ha blitt kalt «hore» da hun avviste guttene.

– Da jeg senere ba guttene sette seg på et annet bord, ble jeg kalt «homo», forklarte tiltalte videre.

PS: Tiltalte er etnisk norsk. Ingen politikere har uttalt seg om verken alkohol, norsk kultur eller om å sende noen ut av landet.