Kvinnekupp

I uke 44 kunne vi lese at samtlige styreverv i Pakistansk Studentsamfunn (PSS) har bli overtatt av kvinner. Er ikke ”pakistanske” kvinner undertrykt likevel?

Det er både bra og dårlig at det nå bare er kvinner i styret i PSS. Det er bra fordi det sender et signal til blant andre Hege Storhaug og hennes meningsfeller at det er ingen direkte link mellom hijab og undertrykt (jeg vet at tre av jentene brukar hijab, men det er godt mulig at flere eller alle sammen gjør, men det vet jeg ikke sikkert). Det sender også et signal til alle i samfunnet at ”pakistanske” og muslimske kvinner er sterke, engasjerte og tar del i samfunnet.

Det som ikke er så bra, er at kjønnbalansen er fullstendig utradert. På samme som det ikke er bra med overvekt av menn, er det heller ikke bra med overvekt av kvinner, og i dette tilfellet bare kvinner. Så her trengs det litt mannskvotering!

Men selv om etterkommere av ikke-vestlige innvandrere er engasjerte i frivillige organisasjoner som for eksempel PSS, så savner jeg engasjementet i andre type organisasjoner.

Jeg er ganske sikker på at etterkommere av pakistanere, marokkanere, somaliere osv, er opptatt av miljø, EU, barns rettigheter, nasjonal og internasjonal politikk, og mange andre viktige spørsmål. Den som hevder noe annet er en løgner.

Men så sies det at man ikke slipper til med mindre debatten handler om tvangsekteskap, æresdrap eller omkjæring av kvinner. Det kan jeg delvis være enig i. Media må ta en del av skylden, men ikke all skyld. Jeg vet det er vanskelig å slippe til, men det er ikke umulig.

Jeg tror ikke ett sekund på at ingen med, det som populært heter, etnisk minoritetsbakgrunn, eller bare minoritetsbakgrunn ganske ofte, er opptatt av miljø, EU, barnehagekø, utdanningspolitikk, you name it!

Men hvor er det de gjemmer seg?