En dag på Grønland

Forrige gang jeg smakte somalisk mat var da jeg deltok på feiringen av id tidligere i høst.
Jon Arne K. Arnseth
Latest posts by Jon Arne K. Arnseth (see all)

Nylig var jeg på Grønland og bestemte meg for å prøve somalisk igjen, da jeg syntes det var overraskende godt første gangen. Jeg og en kamerat fant en liten restaurant i hjertet av Grønland. Ikke så mange folk til stede denne lørdagen, og ikke et hvitt ansikt å se. På en TV i lokalet ble reprisen av Skal vi danse-finalen sendt. Umiddelbart ble to mugger plassert på bordet vårt. En med vann og en med lunken ananas-saft. Deretter fikk vi en banan hver.

Menyer hadde de ikke, og utvalget var ganske enkelt. Kjøtt eller fisk, og ris selvfølgelig. Jeg tok biffkjøtt, kameraten tok fisk. Etter overraskende kort tid stod maten på bordet. Store porsjoner også, og det smakte ikke så verst. Ikke helt slik jeg hadde husket det fra id, men det var absolutt spiselig. Etter at vi hadde blitt gode og mette, og det ble vi virkelig med så store porsjoner, betalte vi. Jeg kan ikke huske å ha spist et så billig måltid i Norge før. 110 kroner kostet det. Til sammen, for to personer. Man kan virkelig få god mat til en veldig billig penge på Grønland, og det kommer jeg antagelig til å benytte meg av igjen.

Før maten hadde vi vært innom loppemarkedet, som visstnok finner sted hver lørdag på Grønland. Alt fra flatskjermer til sokker kunne man kjøpe for en billig penge. Selv valgte jeg å bruke pengene mine på noen dvd-er jeg fant veldig billig. Dette er et smart sted å stikke innom hvis man først er innom Grønland en lørdag, og man kan gjøre et kupp om man er heldig.

Etter maten ruslet vi innom Grønland Basar, som jeg faktisk ikke hadde vært innom før. Senteret var veldig pent utformet, og absolutt vært en titt. I en butikk der de solgte bollywood-filmer fant jeg filmen jeg hadde lett etter lenge. Jeg har tidligere anbefalt Fanaa på det varmeste, og jeg gjør det gjerne igjen, selv om opplevelsen på kino nok er bedre enn dvd-opplevelsen.