EU-godkjenning av imamer

Islamske ledere som ikke godkjenner EUs retningslinjer for akseptabel islamsk lære kan bli saksøkt. Et forslag som forrige uke ble presentert for Europaparlamentet vil gjøre det nødvendig for muslimske ledere i EU å underskrive et dokument hvor de godkjenner EUs retningslinjer for akseptabel islamsk lære.

Islamske ledere som nekter å underskrive dokumentet, eller som underskriver og så handler i strid med det, vil kunne bli saksøkt, i følge Neste Klikk. Det er det britiske parlamentsmedlemmet Gerard Batten som har fremmet ideen. Den ble presentert for Europaparlamentet forrige uke og har ifølge Batten til hensikt å «gjøre det mulig for muslimer av alle trosretninger å gjøre det klart at de forkaster de ekstremistiske tolkninger av deres religiøse tekster som promoterer eller unnskylder vold og bringer islam i konflikt med den moderne verden.» Sam Solomon, en tidligere innflytelsesrik islamsk leder som nå fungerer som rådgiver innen islam og sharialov, har skrevet utkastet til dokumentet. Loven, hvis den blir vedtatt, vil kreve at ledende muslimer skal skrive under på at de, blant annet. – Respekterer andre religioner, og at de vil utstede fatwa som forbyr bruk av makt, vold eller trusler mot deres etterfølgere. – Respekterer alle sivilisasjoner, kulturer og tradisjoner og fremmer forståelse for at nasjonale lover er hevet over sharialov og annen islamsk lov. – Respekterer den vestlige verdens friheter, spesielt trosfrihet og ytringsfrihet, og at de forbyr voldelige reaksjoner mot de som benytter seg av disse frihetene . – Forbyr utstedelsen av fatwaer som vil lede til vold eller trusler mot individer eller institusjoner. – Oppfordrer islamske institusjoner til å revidere og utstede nye fortolkninger av vers i Koranen som oppfordrer til jihad.

Saksøker Storbritannia for rasisme
Rundt 30.000 indere som kom til Storbritannia som arbeidsinnvandrere mener landet har blitt rasistisk.De indiske arbeiderne kom til Storbritannia som en del av et spesialprogram som skulle støtte arbeidsinnvandring, men de mener nå at landets nye immigrasjonsregler er rasistiske, ifølge NA24 som henviser til The times of India. De nye britiske reglene, som trådte i kraft 5. desember, tvinger indere og andre sørasiatiske personer til å forlate landet ettersom de ikke lenger oppfyller de nye vilkårene for høykompetent arbeidsinnvandring. De nye reglene vanskeliggjør arbeidsmulighetene for ikke-europeiske innbyggere. Man må ha gjennomsnittsinntekt på mer enn 35.000 pund, eller rundt 440.000 kroner. Det er ventet at minst 49.000 immigranter vil bli rammet av de nye reglene hvorav minst 60 prosent er fra India, mens den resterende majoriteten består av folk fra Pakistan og Bangladesh.

Historisk fredskamp
Onsdag kveld i romjula slo Andalusias provinslag et kombinert mannskap bestående av israelske og palestinske spillere 3-1 i en uoffisiell landskamp. Rundt 20 000 tilskuere møtte opp på La Cartuja Stadion i Sevilla i Spania. Romjulen er tradisjonelt tiden når de ulike autonome provinsene i Spania spiller vennskapskamper. Tross laber tempo og ellers svak spill fra begge lag utifra kamprapportene å dømme, var likevel kvelden i går en grei vennskapelig affære for både israelere og palestinere. Vennskapsbånd og spilleglede går foran resultater, gull og pengepremier. Idéen om “Fredslaget” kommer opprinnelig fra Shimon Peres’ Centre for Peace, hvor man foreslo å sende et kombinert lag fra begge folkegrupper som et bevis på idrett som brobygger i en ellers konfliktfylt region. Senteret har siden 2002 hatt idrettsutvekslingsprogrammer mellom israelske og palestinske ungdommer, og tok et skritt videre ved å sende et blandet fotballag på seniornivå tidligere i høst. “Fredslaget” spilte da mot selveste Barcelona på ærverdige Nou Camp foran flere ti-tallstusen tilskuere under et sterkt medieoppbud. Både lagledere og spillere stiller opp på veldedig basis, og flere av spillerne er faste i sine proffklubber og sine respektive landslag. “Fredslaget” trenes av Israels landslagssjef Dror Kashtan og palestinske Jamal Hadeideh. – Fotball er et språk som alle kan forstå og jeg er glad over å være en del av dette laget. Vi har et viktig budskap å bringe, nemlig at samarbeid mellom våre to nasjoner på banen er en naturlig ting, hevder Kashtan.