Nye stemmer i det offentlige rom

- Hør på meg for faen Ambreen Pervez, leder i Pakistansk Stundentersamfunn, etterlyser mer mangfold i det offentlige rom. Hun er med i prosjektet EtNorden. Prosjektet har som mål å gi etnisk minoritetsungdom verktøy til å bidra med egne stemmer i den offentlige debatten.

Media dyrker fordommer
Media omtaler gjerne personer med innvandrerbakgrunn med negativt fortegn. Gjerningsmenn uten respekt for ”norske verdier” og lite villige til å tilpasse seg det norske samfunnet. En sjelden gang får vi servert en 10 på topp- liste over de mest suksessrike innvandrerne i Norge.
– Pressen er en viktig bidragsyter til å skape og opprettholde fordommer mot etniske minoriteter i Norge. Om vi skal bli kvitt fordommer må vi lære å kjenne de vi har fordommer mot. Det er vanskelig når man sjelden ser Fatima eller Ali Normann i mediebilde, sier Kristian Fjellanger, prosjektleder for prosjektet EtNorden.
– Media viser i liten grad fram vanlige innvandrere, vi som verken er kriminelle eller overmennesker med dundrende suksess, sier Pervez.

Skaper kanaler for nye stemmer
– Vi vil høre hva Pablo, Fatima, Tatijana og Abid tenker og mener, ikke bare hva Per og Wenche mener om dem. Mangfoldet blant deltakere i den offentlige debatten er ofte begrenset til hvite, middelaldrene menn av begge kjønn fortsetter Kristian Fjellanger
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) vil skape kanaler for mediemakt for etnisk minoritetsungdom. Prosjektet EtNorden har som mål å få nye stemmer ut i det offentlige rom.
De bruker bloggekurs og skrivekonkurranse som virkemidler. EtNorden inviterer etnisk minoritetsungdom til konferanse for å lære om media, organisering og mediemakt. Et av målene er at deltakerne skal drifte hver sin blogg i etterkant av konferansen.

Kontaktinformasjon:
Ambreen Pervez
+47 404 60 118

Kristian Fjellanger
+47 959 77 233
—–
Mer informasjon

LNU: www.ungnett.org
Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner er en paraplyorganisasjon for 73 organisasjoner som til sammen representerer over 500 000 barn og unge. Se EtNorden:
www.etnorden.org

De nordiske barne- og ungdomsrådene har gått sammen om prosjektet EtNorden, støttet av Nordisk Ministerråd. Konferansen ”EtNorden” med fokus på nye stemmer i den offentlige debatten og på nordisk samarbeid, arrangeres for etnisk minoritetsungdom i København 18-21. mai. ”Hør på meg for faen!” er en skrivekonkurranse for etnisk minoritetsungdom. Konkurransen er et samarbeid mellom EtNorden, LNU og kampanjen All Different – All Equal.