Urettmessige beskyldninger om tatere

Jeg leser med forskrekkelse ærekrenkende og løgnaktige påstander i Alvin Viborgs innlegg om taterne i Utrop nr.10.

Alvin Viborg henviser til en omsorgsovertakelse i Stavanger hvor jeg som generalsekretær skulle ha instruert sykehuset til omsorgsovertakelse som generalsekretær. Slikt kan bare foregå i Alvin Viborgs fantasi. For det første må sies at omsorgsovertakelse av barn er en sak som utelukkende barnevernet i angjeldende kommune har anledning til. I tidligere tider hendte det absolutt at generalsekretæren, eller den i organisasjonen som arbeidet med angjeldende familie, ble rådspurt i prosessen, men uten myndighet til å foreta overtaklese. I 1989, som det henvises til, var det forlengst historie, og jeg var overhodet ikke inne i den sak som refereres til. Organisasjonen var forlengst ute av barnevernsarbeidet. Altså blank løgn, men i Alvin Viborgs fantasi gjør det meg til overgriper.
Så henvises til hva denne overgriperen gjorde senere. Han til og med forrettet i Benjamins begravelse på Holmlia. Han var altså ikke fengslet. Det må da opplyses at biskop Stålsett forrettet i begravelsen. Nok en løgn, altså.

Jeg må dessverre bekrefte at det ikke er første gang jeg tillegges grusomme ting fra tatere, i første rekke fra dem som jeg ikke har hatt noe med å gjøre, men dette går over grensen. Jeg finner ingen hensikt i å politianmelde ærekrenkelsen, men ber om at redaksjonen for Utrop sørger for å slette det som står på internett om saken, og viser en kritisk sans ved senere innlegg fra Viborg.

Det bør kanskje også nevnes at en annen navngitt person i artikkelen, Myhre, aldri har vært generalsekretær i organisasjonen. Han er forlengst død, og kan derfor ikke ta til motmæle.