Er kebab billigere på østkanten enn på vestkanten?

Vi vet alle at det er forskjell på folk som bor på vestkanten og østkanten. Men hvor påfallende er det når du besøker disse to delene av byen?

Et intervju med Fabian Stang i Aftenposten nylig hadde tittelen ”Mener østkantfolk må lære av vestkanten.” – Når folk lever lenger på Vinderen enn de gjør på Sagene, må ikke det føre til misunnelse.

Tvert imot må folk på Sagene la seg inspirere av hvilke faktorer som er vellykkede på Vinderen, sa han til Aftenposten. Stang beklaget senere utspillet og hevdet han aldri har bedt folk på østkanten lære av de i vest.

Jeg har tatt en tur på både vestkanten og østkanten. Kebab på østkanten var billig og smakte dårlig, mens kebab på vestkant smakte bedre og lokalene så rensligere ut, men det var litt dyrere.

En liten samtale med han som driver sjappa viser at det er single menn som er glad i kebab, og overraskende nok er det like mange etniske nordmenn og nye nordmenn som liker kebab.

Bidrag til TV-aksjon på vestkanten
På beste Vestkant hadde beboere på en bygård tatt initiativ til en liten innsamlingsaksjon for TV-aksjonen. Denne gaten ligger i et av de dyreste områdene i Oslo. Beboerne hadde gode intensjoner om å bidra til TV-aksjonen.

Valget falt på å arrangere et loppemarked der man skulle selge litt eksklusive ting. På løpeseddelen som hang i området stod at alt skrot var sortert, og her skulle de selge alt fra datautstyr, møbler, filmer osv. Jeg og en venn av meg gikk tilfeldigvis forbi, og bestemte oss for å ta en tur innom.
Loppemarkedet er i bakgården. I en sirkel har beboerne stilt ut spennende ting. Fine vaser, malerier, flatskjermer, noen møbler som ikke er skitne en gang, og mye mer. Noen selger vafler. Når vi entrer bakgården sender alle et blikk på oss. De forstår at vi er tilfeldig forbipasserende. Det er mennesker der, noen barn, unge par, flere middelaldrende.

Alle ser på alle. Ingen tør å kjøpe noe. Et par kommer til bakgården, og alles blikk faller på dem. Kommer de til å kjøpe? Paret ser rundt og legger merke til en LCD pc-skjerm. De peker og snakker. Den koster jo bare 50 kr. Alt der koster mellom 10-100 kroner.

Det virker som mannen er interessert i den, men de tør ikke spørre om å kjøpe. Loppemarked i et så rikt område var kanskje en dårlig ide. De kjøper vel ikke brukte ting, og i alle fall ikke av naboen.