Etnisk greske skoler under press

Tysk-grekere må få et skolealternativ som står mer i samsvar med hva som kreves for å bo i Tyskland , mener utdanningsekspert Vasilios Fithenakis.

Tyskland/Hellas

Greske skoler har eksistert i Tyskland siden 60-tallet, da de første arbeidsinnvandrere kom til landet. Fithenakis synes det må tas mer hensyn til at flesteparten av barna faktisk skal bo og utdanne seg videre i tyske høyskoler og universiteter
– Vi er nødt til å ha en læreplan som inkluderer elementer fra begge skolesystemer, mener han.
Konstatin Dimitrou, som er leder for Association of Greek Communities in Germany, er klar over dilemmaet. – Jeg er spesielt klar over at dette skal sees på som en prioritering. Imidlertid er vi nødt til å skjønne at greske foreldre har høye utdanningsambisjoner for sine barn og at det offentlige skolesystemet her i Tyskland ikke er så åpent i forhold til flerspråklige barns behov, forteller han til Deutsche Welle.

Israel
Homofile finner seg arabiske partnere

Stadig flere israelske homoseksuelle menn drar over til nabolandene for å gå på sjekkeren, ifølge nyhetsavisen Haaretz.
Reisene må ikke forbindes med sex-turisme, skriver avisen videre. Forskjellene fra det nokså homoliberale hjemlandet til flere av naboene i Midt-Østen er stor, og også blant flere av araberstatene er det et stort lovmessig sprik. Folk drar til Jordan, Egypt, Tunisia, Tyrkia og Marokko, og de som holder to pass (israelsk og arabisk) ofte tar turen til Libanon. Mens Beirut regnes som homsevennlig, må syriske homser ofte møtes i lukkede klubber for å unngå arrestasjon.
– Når jeg kommer hit legger jeg alle fordommer og hemninger til side, sier 35-år gamle Arnon, som til daglig jobber i en organisasjon for menneskerettigheter i Israel.     – Folk tenker ikke på merkelapper her. Jeg kan treffe alt fra menn som kun er sammen med menn til de som er gift og har unger. Vi har en mer vidsynt seksuell horisont enn europeere, konstaterer han.

Bangladesh
Urbefolkning trakasseres

Et uavhengig overvåkningsteam bestående av akademikere, journalister, utviklingsarbeidere, aktivister og politikere har offentlig gått ut mot landets myndigheter for behandlingen av Jumma-minoriteten, skriver Survival International.
Jumma´ene holder til fjelltraktene rundt Chittagong, og har vært utsatt for forfølgelse og undertrykkelse av eget språk og kultur siden bangladesherne ble selvstendige i 1971. I 1997 undertegnet sentralmyndighetene og representanter for de elleve Jumma-stammene en fredsavtale, som siden den gang ikke har blitt tilstrekkelig overholdt. Overvåkningsteamet mener faktisk forholdene er blitt verre etter at landets væpnede styrker tok makten ved et statskupp i fjor.
– Vi er overlykkelige over at prominente figurer i bangladeshisk samfunnsliv snakker ut om dette og eksponerer Jumma´enes tragiske situasjon. Nå er det på tide at Bangladeshs regjering tar til fornuft og lar stammene bo i fred i sitt område, sier Survival Internationals direktør, Stephen Corry.