Det deilige voksenlivet

Victoria Uwonkunda
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Jeg husker de gode gamle dagene da jeg gikk på ungdomskole og senere på videregående skole og hadde alle disse feriene: høstferien var den første i rekken etter den lange sommerferien, så var det juleferien, så vinterferien, og til slutt påskeferien før vi igjen begynte med sommerferien. Det var mange fridager, og gjett om jeg satt pris på alle disse dagene tilbragt i ingenting annet enn latskap på sitt beste.

Når jeg tenker på disse dager, er det et bittersøt minne. Hvorfor måtte jeg bli voksen?     Jeg går jo glipp av disse vidunderlige dager mens jeg må være på jobb som den voksne og ansvarfulle person jeg har vokst til å bli. Jeg klandrer mine foreldre for å ha implantert slike verdier i meg.

Hadde jeg vært en boms, hadde jeg sikkert trivdes best i stuen min med TVen på full guffe mens jeg ikke brydde meg om noe som heter jobb og alt som har med ansvar å gjøre. JEG HADDE HATT HØSTFERIEN, JULEFERIEN, VINTERFERIEN OG PÅSKEFERIEN hver eneste dag. Så glad jeg hadde blitt. Eller?

Det er ikke bare bare å vokse opp, men på den andre siden er det ikke lett å være ungdom i disse dager. Jeg ser på hva disse ungene sliter med i dag, og er innmari glad jeg er ikke lenger i det stadiet i livet. Selvfølgelig hadde jeg ikke hatt noe imot å gå å tenke på alt fra klær og gutter til gud vet hva som surrer i hodet døgnet rundt, men tenk på hvor vanskelig og slitsomt dette er? Jeg er mer enn glad for all det ansvar jeg sitter med fordi det gir livet mitt en mening. En mening jeg kan leve med, selv om jeg ikke får delta i alle disse frie, lystige dager.

Påske kommer tidligere i år enn vanlig. Da har jeg noen dager fri fra jobben, men tror du jeg har planer? Tror du for en gangs skyld jeg skal pakke ryggsekken og ta beina fatt og dra på en fjelltur?

Nei da, jeg skal nemlig være den bomsen mine foreldre aldri lot meg bli. Jeg trenger ikke å bli med mamma og pappa på noen dumme turer hit og dit. Fordi i dag er det JEG som er en voksen, JEG som bestemmer hva JEG vil med mine fridager. Åh, som det er deilig å være en voksen!