Innvandringspolitisk krangel under valgkampen

Lederen i Spanias sosialistiske venstreparti, Izquierda Unida (Forente Venstre), Gaspar Llamazares, slakter både sosialistregjeringens PSOEs og det konservative Partido Populars (Folkepartiet) innvandringspolitiske forslag under valgkampen.

Spania

– Jeg synes PSOE er svake i forhold til å tåle angrep fra høyresiden, som på sin side vil gjennomføre en sekterisk og rasistisk innvandringspolitikk hvis de skulle komme til makten, sier han til Europapress.
Lederen i det konservative opposisjonspartiet Partido Popular (PP), Mariano Rajoy, skal ha uttalt til pressen at ”Spania trues av et menneskelig snøskred”.
Juan Antonio Gómez, regionalpolitiker hos PP, mener innvandringspolitikken må bli strengere.
– Vi må konsentrere oss om utlendingene, flyktningene og innvandrerne som fra før av bor i landet og skal integreres i vårt samfunn. Innvandring er en enorm kulturell berikelse og derfor er vi nødt til å holde den i kontrollerte former, sier han til El Correo Digital. Den turbulente spanske politikken ble rammet av en tragedie som satte innvandringsdebatten i en grelt lys, da den basiske lokalpolitikeren Isaías Carrasco (PSOE) ble skutt og drept av det som antas å være basiske separatister 7. mars. Valget 9. mars ble først foreslått utsatt på grunn av drapet, men ble senere gjennomført som opprinnelig planlagt, og PSOE vant en klar seier.

Sør-Afrika
Rasistisk motivert video skaper fortsatt splittelse

I september i fjor lagde fire hvite studenter en video hvor de hånet svarte ansatte, kjøkkenpersonell og rengjørere. Videoen viser blant annet at de får spise mat som er blitt urinert på, og førte til landsomfattende protestreaksjoner da den kom ut i offentligheten i februar. Universitetet har inntil videre valgt å suspendere de som sto for filmingen og utgivelsen.
Senator Themba Maseko sier til BuaNews at hendelser som den i University of Free State visersørafrikanerne han en forsatt lang vei å gå når det gjelder å bli kvitt stereotyper og gammel rusk fra apartheid-tiden.
– Folk trenger å læres opp for å bli kvitt egne individuelle fordommer. Vi kan ikke lenger akseptere at offentlige og private institusjoner i dagens Sør-Afrika kan tillate noe slikt, sier han.

Nepal
Inntekter utenfra livsviktig i ”ingenmannslandet”
I det lutfattige Nepal har Myagdy-provinsen flest utvandrede menn, og kalles på folkemunne for ”No Man´s Land”-ingenmannslandet”. Flesteparten er stasjonert som soldater i Storbritannia og India, Gulf-statene og i Japan, hvor de kan tjene opptil 50000 rupier månedlig. Til sammenligning tjener en vanlig nepalsk butikkmedarbeider opptil 5000 rupier.
– Vår økonomi er fullstendig avhengig av inntektene som kommer utenfra, sier Surya Margani, nestsjef i det nepalske Handelsdepartmentet.
– Kun i Myagdy-provinsen vil nettoinntekter fra overføringer utenfra gjennom offisielle kanaler kommer opp på 40 millioner rupier. Vi regner at inntektene samlet kan ganges med to, hvis vi tar med de uofisielle overføringskanalene, sier han til Nepali Times.