Skivebom på asylpolitikk

SOS Rasisme reagerer med vantro på det vi mener er naive forslag fra Bjarne Håkon Hanssen, og er alvorlig bekymret for konsekvensene.
Simon Souyris Strumse, Flyktningutvalget i SOS Rasisme
Latest posts by Simon Souyris Strumse, Flyktningutvalget i SOS Rasisme (see all)

Det finnes ingen troverdige tegn på at det fungerer å begrense flyktningestrømmen til Norge ved hjelp av politiske signaler.
Det finnes ingen forskning eller beviselige koblinger mellom flyktningstrømmen og politiske signaler som sendes fra nordiske land. Som en motsetning til dette viser den anerkjente journalisten og forfatteren Philippe Legrain hvordan den totale antallet flyktninger som kommer over grensen både til Europa og USA øker uavhengig av hvor mange fysiske sperrer som settes opp.
Det snakkes her om elektriske gjerder, tusenvis av politi / militære, kystvaktbåter osv.

Det viser helt tydelig at hvis Bjarne Håkon Hanssen vil redusere tilstrømmingen av flyktninger er han nødt til å rette oppmerksomheten på årsaken til flukt. Når mennesker først har flyktet fra en krig, skal det mye til for Norge å fremstå som et verre sted å være. Det
ville vært grusomt om vi forsøkte.

SOS Rasisme mener at de nye innvandringsregulerende tiltakene til Bjarne Håkon Hanssen, som å innkvartere asylsøkere i teltleir, både er unødvendige og får negative konsekvenser for det norske samfunnet.

En stor andel av disse asylsøkerne har gode grunne til å flykte og kommer til å få opphold. Det kan ha alvorlige konsekvenser for integreringen og motivasjonen til å bidra i det norske samfunnet hvis
vi møter folk på denne måten.      Langt de fleste flyktninger har en veldig positiv holdning til det nye vertslandet, og ønsker å bli en del av det og dele dets kultur. Hvis dette endrer seg nå har vi oss selv og Bjarne Håkon Hanssen å takke.