Flere penger – mindre kø i Storgaten

Author Recent Posts Alfredo Biamont Latest posts by Alfredo Biamont (see all) Etterlyser fokus på andre faktorer enn kultur og religion som årsaker til høy smitte - 22.04.2021 Sanitære kontrollregler styrkes i Oslo byggeplasser - 02.03.2021 Årets ERAS festival finner sted 24. og 25. august - 03.08.2019 Politiets Utlendingsseksjon i Storgaten har lenge hatt problem […]

Politiets Utlendingsseksjon i Storgaten har lenge hatt problem med kapasitet. Lange køer foran kontoret tidlig på morgen og utover dagen har ikke vært et hyggelig syn for noen. Dette har engasjert meg over lengre tid. I fjor fikk SV ni millioner ekstra til dette kontoret. Det betydde at åpningstidene ble utvidet og det ble opprettet 19 nye stillinger. I tillegg åpnet vi et nytt servicesenter på Tøyen som avlaster Storgaten. Dette førte til at 70 prosent av kundene ble betjent innen to timer. På Tøyen er ventetiden atskillig kortere.

Forholdene er imidlertid fortsatt ikke tilfredsstillende. SV har derfor jobbet videre for å få flere midler til Politiets Utlendingsseksjon i Storgaten. Jeg er derfor glad for at regjeringen har foreslått nesten fire millioner kroner til dette kontoret Revidert nasjonal budsjett. Vi må huske at alle som søker arbeidstagere i utlandet må innom dette kontoret. Alle som vil tilby sin arbeidskraft i Norge må innom dette kontoret. I tillegg er det flere tusen nordmenn som er gift med utlendinger. For at deres slektninger skal kunne besøke dem må saken behandles på dette kontoret. Dette kontoret må ha ventetid på et normalt nivå.