Skeiv nettaktivisme

Homofili og transkjønnethet i det sterkt religiøse og patriarkalske og politisk konservative Armenia har tradisjonelt sett blitt sett ned på.

Nå er imidlertid situasjonen i ferd med å endre seg, skriver nettstedet globalvoicesonline.org. Stadig flere nettblogger opprettet av homofile, transkjønnede og lesbiske armenere som bor utenfor landet, har gitt en stemme til landets sterkt undertrykte seksuelle minoriteter. En av disse, Unzipped: Gay Armenia fokuserer på kjønnsspørsmål og homofobien i landet, mens en annen, Queering Yerevan kaller seg en “kollektiv blogg for lesbiske, bifile og heterofile armenske kvinner”, der bidragsyterne er kunstnere, skribenter og aktivister. Fenomenet beskrives av journalisten og bloggeren Ondrik Krikorian som et bevis på nettets gjennomslagskraft på tvers av landegrensene.

Avviser kritikk av innvandringspolitikk
Gonzalo Fernandez, Uruguays utenriksminister, var nylig på offisielt besøk i Spania for å ta opp temaer som bilaterale handelsavtaler og EUs kontroversielle returdirektiv for illegal innvandring, skriver United Press International. Fernandez sier etter samtalene med sin spanske kollega Miguel Moratinos at Spania ikke bør settes i samme bås som andre EU-land. Kritikken mot Eu hjemme og i de andre latin-amerikanske landene har vært knallhard, og de mest radikale sektorene har foreslått økonomiske og diplomatiske mottiltak. – Spania har en langt mer fleksibel politikk enn andre stater i EU, sier han til UPI.

Tamiler utestengt fra engelskstudier
Utdanningsdepartementet har vedtatt å utestenge alle etniske tamiler fra lærerkollegiene Karutama og Maharagama, landets to høyeste utdanningsinstitusjoner for engelsk språkfag, skriver nettstedet tamilnet.net. Beslutningen kom i kjølvannet av arrestasjonen av to tamilske lærerstudenter. Begge er mistenkt for terrorvirksomhet og kan vente seg harde straffer hvis funnet skyldige. Tamiler som ønsker å bli engelsklærere vil fra nå av måtte reise andre steder for å studere. Landets lærerforbund, The Ceylon Teacher’s Union, har ifølge tamilnet.net fordømt vedtaket fra myndighetene.