Det finnes lyspunkter blant norske innvandrere

FrP har blitt beskyldt for å komme med grove generaliseringer, og enkelte har gått så langt at de har utfordret oss på om vi i det hele tatt kan finne noe positivt å si innvandrere. Den utfordringen fra blant annet Utrops Victoria Uwonkunda tar Fremskrittspartiet på strak arm.
Per-Willy Amundsen
Latest posts by Per-Willy Amundsen (see all)

La meg derfor slå fast at Fremskrittspartiet slettes ikke ønsker å svartmale situasjonen, og at vi er de første til å innrømme at det finnes lyspunkter. Innvandrere fra Polen, Chile, Sri Lanka og Vietnam har for eksempel høy yrkesdeltagelse, og bidrar dermed til å bringe Norge og den norske økonomien fremover.

Dette handler imidlertid ikke bare om økonomi, kroner og ører. Det handler like mye om at arbeidsplassen er en av de aller viktigste integreringsarenaene vi har, og at integrering er nesten umulig hvis man ikke har en jobb å gå til. Her har Norge utvilsomt mye å lære av USA og den vellykkede amerikanske arbeidsmarkedspolitikken som innvandrerne der nyter godt av.

Innvandrerkriminalitet er et annet eksempel der vi finner lyspunkter, og en rapport fra Kriminalforebyggende råd (KRÅD) viser faktisk at innvandrerungdom fra Kina og Filippinene begår mindre kriminalitet enn norsk ungdom. Uavhengig av innvandrergruppe, finnes det også enkeltinnvandrere som gjør det svært bra i det norske samfunnet, for eksempel dekkongen Tommy Sharif.

Samtidig som at det er enkelte lyspunkter, er vi nødt til å ta tak i de enorme integreringsutfordringene som vi har i dette landet. Ifølge Oslo-politiets rapport ”Voldtekt i Oslo 2007”, hadde 72,8 % av voldtektsmennene utenlandsk bakgrunn. De tre største gruppene med gjerningsmenn kom fra Somalia, Irak og Pakistan, mens ofrene i all hovedsak var norske kvinner i 20-årene. Dette er bare ett av mange eksempler på de fatale konsekvensene av den naive norske innvandrings- og integreringspolitikk som har blitt ført de siste 40 årene, og man kan spørre seg om disse voldtektene faktisk er en form for rasistisk motivert hatvold.

Ja, det finnes lyspunkter blant enkelte innvandrergrupper. Samtidig ville det vært helt uansvarlig av oss hvis vi skulle ignorere den enorme mengden med ubehagelige fakta om dagens destruktive innvandrings- og integreringspolitikk. Norge trenger en ny regjering som tar innvandring på alvor.