Protest mot brutale asylinnstramninger

Author Recent Posts Akhtar Chaudry Latest posts by Akhtar Chaudry (see all) Protest mot brutale asylinnstramninger - 13.11.2008 Lørdag 25. Oktober demonstrerte flere hundre mennesker mot innstramninger Arbeidepartiet og Senterpartiet vil innføre i landets asylpolitikk i dag. Blant annet vil AP og SP sende asylsøkende barn ut av landet når de fyller 18 år. Asylsøkere […]

Lørdag 25. Oktober demonstrerte flere hundre mennesker mot innstramninger Arbeidepartiet og Senterpartiet vil innføre i landets asylpolitikk i dag. Blant annet vil AP og SP sende asylsøkende barn ut av landet når de fyller 18 år. Asylsøkere som får opphold på humanitært grunnlag skal ikke kunne søke familiegjenforening før etter minst fire års opphold/utdanning i Norge. I realiteten kan det bety at barn må leve uten og borte fra sin mor i opptil syv år i et land herjet av krig, frykt og sult.

Disse innstramninger gjør meg både sint og flaut. Norge er plukket som verdens beste land å bo i – flere år på rad. Men for hvem? For de som er tilfeldigvis født innenfor? Hvilken kontroll har vi på hvem som blir født hvor? Hvilken kontroll har vi på krig og katastrofer i verden? Hvordan kan vi nekte mennesker som søker trygghet og beskyttelse i Norge? Og la meg legge til: Vi vil nekte beskyttelse til mennesker fra samme land hvor vi sender soldater og krigsfly! Hallo i luken!

Jeg er glad for at nesten alle partiers ungdomsorganisasjoner var til stede på demonstrasjonen. Av rikspolitikerne så jeg ingen. Jeg registrerte noe nytt på demonstrasjonen i Oslo: For første gang var minoritetene i klart flertall. Jeg håper at dette er starten på en ny trend i minoritetenes samfunnsengasjement. Minoritetene må vise sitt engasjement i politikken. Det er slik vi kan få innflytelse over politikkutviklingen som angår oss alle.