Utrop for 5 år siden: Ble innelåst og nektet toalett

Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) har registrert uvanlig mange klager på politiets behandling av asylsøkere i det siste, skriver Dagbladet.

Publisert: 29.06.04 11:18

– Det tilhører sjeldenhetene at vi har fått inn så mange klager på politiet, og vi synes den dramatiske økningen er oppsiktsvekkende, sier Rune Berglund Steen, fungerende generalsekretær i NOAS. Ifølge NOAS blir asylsøkere ikke trodd under asylintervjuene.

– Asylsøkere som kommer til oss, sier at politiet ofte beskylder dem for å være løgnere. Noen har under registrering også fått beskjed om at de garantert vil få avslag, og at de derfor ikke burde søke asyl, sier Steen. Han sier til Dagbladet at NOAS fremmet noen av disse klagene for politiet, men at de skal ha blitt avvist. Den pakistanske familien ble låst inne, og de ble nektet å gå på do. Til slutt fikk de ei bøtte til å gjøre fra seg i. Episoden fant sted på Trandum transittmottak på Gardermoen forrige uke, etter at familien hadde blitt hentet av politiet for å bli sendt ut av landet, skriver Dabladet.

– Vi har ingen rutiner på å dele ut bøtter, og det var bare ment som en praktisk løsning fra oss fordi vi hadde problemer med avløpet den dagen, sier ansvarlig for politiets transittavdeling på Gardermoen, Ståle Sørmo.